1. 1944 doğumlu kayserili şair, yazar.

    hacettepe üniversitesi fransız dili ve edebiyatı’ndan mezun olup yıllar sonra, 1970 yılında, ile birlikte dergisini çıkarmışlardır.

    * ataol behramoğlu ile hakkında birbirlerine destek olarak mektuplaşmışlardır.

    "ataol kardeşim, gönderdiğin şiiri aldım. sana bu mektupla birlikte bir de ben gönderiyorum. bir aydır ortaya dökemediğim şiir senin durumun ve soluğunla canlanmak şansına erdi. şiirin türk edebiyatına getirilmekte olan yeni havanın çok iyi bir örneği. dürüst, net ve etkili. özde ayrıldığımız noktalar varsa bu kendi şiirimde ortaya konmuştur sanırım.

    niyetim, bu ikisini aynı sayıda ardada basılmak üzere memet fuat’a göndermek. buna itirazın olacağını sanmıyorum. çünkü ikimizin de şimdilik yayın aracı bu. dileğim bu iki devrimci şairin istanbul dünyasını biraz yerinden etmesidir. durum, dayanışma ve yaratılan yeni sanat bakımından. sen terhis olur olmaz iyi bir çalışma ortamına girebileceksin. ben de aynı ruhu taşıyorum.

    gitgide özgürlüğün elde tutulmasıyla birlikte amaç birliğine dayanan ortak bir şiir yazımına girişeceğiz.

    kötü günler yaşanıyor dostum, ama bu günler geçiliyor da. önemli olan çekilen acılar değil elbet, acıların alt edilmesi değerlidir. üzgün ve hüzünlü olabilirsin. ama şiir yazmak ve çeviri yapmakla gösterdiğin direnç benim gözümde övülmeye değer."
    #104166 carmen | 7 yıl önce
    0şair