Letonca “kemme”, Eski Yüksek Almanca “kamb”, Danca “kam” ve Eski İngilizce “camb”, yeni İngilizce “comb” tarak demektir. ancak iddiaya göre bütün dünyanın tersine Britanya adalarına tarak dışarıdan, 789 yılındaki Dan istilası sırasında getirilmiş, daha önce hatta Roma döneminde bile burada tarak kullanılmamıştır. 1960 yılında İsviçre’de ilk elektrikli tarak icat edilene kadar tarağın biçiminde değişiklik olmamıştır. Metal, ahşap, fildişi taraklardan sonra bugün her biçim ve sertlikte plastik türevi taraklar yaygındır.
tarak seçimi saçlara şekil vermek açısından oldukça önemlidir. Saçlarınız çok ince telliyse kullandığınız tarak da ince telli olmalıdır. Ayrıca saçın elektriklenmemesi için ahşap ve kemik tarak tercih etmelisiniz. Plastik malzemeden üretilmiş taraklar ince telli saçları kuru olarak taradığınızda elektriklenmeye sebep olur. Kalın telli, dalgalı ve yoğun saçlara sahipseniz Saçlarınızı yolmadan, dökmeden taramak için de diş aralıkları geniş olan tarakları kullanmalısınız.
taş işçiliğinde kullanılan bir alet. heykeltraşlıkta ve inşaat sektöründe kullanılır. taşa veya donmuş betona doku verir. şöyle bir şey: i.ibb.co/... genellikle uç kısımları farklı genişlikte parçalardan oluşan setler halinde satılır. bir dönem yapılan neredeyse bütün apartmanların cepheleri taraklıdır. onun da modası geçti.
saç taramakta kullanılan araç. o kadarını biliyoruz ama saçları tutturmak ve süslemek için kullanılan dişli dekoratif objeler de tarak. hem batı dünyasında hem de uzakdoğuda çok sevilerek kullanılmış kadınlar tarafından. kıymetli malzemelerden üretilen, çok ince işçilikli, kimileri mücevherli süs tarakları varmış bir zamanlar. işte o taraklar: www.google.com/...