romantika romanı, fehim paşa konağı, töre, sarıpınar 1914, bir şehnaz oyun, deliler/deli bayramı, ah şu gençler gibi bir kısmı sinemaya da uyarlanan oyunlarıyla tanınırdı. Tarihle ilgilenmesiyse hobi olarak, lisede izci oymağındayken sakarya'dan dumlupınar'a şehitlere saygı yürüyüşüne katılması ve bu etkinlikte derlediği savaş anılarıyla başlamıştır. Bu araştırmalarından daha sonra dört roman, iki dizi senaryosu, tuğla kadar bir araştırma inceleme kitabı* çıkacaktır. Keza "Atatürk mahzuni şerif'in deyişindeki gibi bir gün samsun'dan tekrar gelse ne olur?" sorusuna cevap arayan 19 mayıs 1999 atatürk yeniden samsun'da eserinde de bu araştırmalarının meyvesini görürüz.
şu çılgın türkler romanıyla büyük bir sükse yakalamış, bunu çanakkale cephesini anlattığı diriliş ve cumhuriyet türk mucizesi gibi romanlarında da sürdürmüştür. böylece hayatının sonuna değin kendisi devrim tarihçiliğinde bilirkişi kabul edilmişti. Dersim tartışması mı çıktı? Turgut Hocam gel bir şeyler söyle. Falan film mi var? Gel çılgın türk hadlerini bildir... Mustafa filmi çıktı ne olacak? Bakalım Turgut baba ne diyecek...
Enteresan bir anı da, ilk başta fazla bir eleştiri getirmediği mustafa belgeselinin yapımcısı can dündar'ın "bakın Turgut abi de beğendi" diye reklamını yapması, bunun üzerine gelen eleştirilerden sonra özakman'ın can dündar'ı ağır şekilde eleştiren bir üslupla eleştirilerini dizi yazı yapıp yayınlamasıydı.