efsanevi kayıp kıta. akdenizde bir yerlerde olduğuna ve bir takım felaketler sonucu battığı anlatılagelir bin yıllardır.
o değil de, bir de çizgi roman serisi vardı atlantis ismiyle yayınlanan. Alfredo Castelli ve Giancarlo Alessandrini adlı iki italyan tarafından 1982 yılında yaratılan martin mystere adlı karakter alışılmış çizgi roman çizgisinin dışında dövüşçü ve savaşçı biri değildir. adamımız, sanat tarihi ve arkeoloji uzmanıdır. ilk bölümlerinde kayıp kıta atlantisin gizemlerine dair öyküler işlendiğinden olsa gerek türkiye'de atlantis ismiyle yayınlanan serinin orijinal ismi martin mysteredir. ilk zamanlar oldukça ilgi çekici maceralarla giden seri sonra sonra konu sıkıntısı çekmeye başlayıp yavanlaştı. bıraktım.
martin mystere adlı çizgi roman serisinin tay yayınlarından basıldığı isim.
eskiden teliften kaçmak için mi, okuyucu tanıdık ister kafasıyla mı bilinmez, çizgi romanları böyle götten atmasyon adlarla piyasaya sürme hastalığı varmış. hele red kit nedir ya ? yuh artık. green lantern'i de itfaiye feneri diye çevirseydiniz bari.
eğer gerçekten zamanında böyle bir kıt'a vardıysa ve günümüze kadar ulaşmış olsaydı belki doğru düzgün ülkelerle komşu olurduk. kim batırdı lan koca kıt'ayı?
Efsanevi topraklar. Kimi arzın merkezinde saklı, kimi aç gözlülüğü ile teknoloji tarafından sulara battı... Uzak ve ütopik bir hayatın temsilcisi gibidir bu memleketler. olsa da gitsek... Fena mı olurdu Atlantis'in iç içe geçen halkalarında yürümek, Agartanın derinlerde gizemli ışıklarla aydınlanmak....
(bkz: heredot) Mısır seyahatinde, rahiplerin kendisine anlattıkları Atlantis'i dünyaya duyurmuştur. Afrika ile Amerika kıtası arasında olduğu, cebelitarık'ın biraz ilerisinde bulunduğundan, Japonya açıklarında olduğuna kadar bir dolu teori var.. Japonya'daki (bkz: yonaguni adası) özellikle ilgi çekicidir...