japonca'da "peş peşe gelen iki ya da daha çok şey arasındaki mesafe" olarak tanımlanan kelime.
haliyle bu japonların zaman ve mekan algısına da yansımıştır. mimarlık, resim, müzik ve tiyatro'yu "ma sanatı" olarak adlandırırlar.
her ne kadar artık bir batı ülkesi sayılsa da, bu durum japonya'yı batı kültüründen ayıran şeylerden birisidir.
mesela batıda her şey programlıdır, tasarımlıdır, ölçülüdür. ama japon kültüründe olayları akışına bırakmak tercih edilir genelde. bu da batıdaki yaşam tarzının çok harala gürele olmasına ve japon yaşam tarzının dingin olmasına sebep olmuştur.
sahip olduğu savaşçı özelliklerden dolayı romalılar tarafından bellona ile eş tutulan anadolulu tanrıça. anadolulu diye kısıtlamamak da gereklidir çünkü her kültürde farklı isimlerle de olsa kendisine rastlayabilmekteyiz. bir yandan zafer ve savaş tanrıçası diğer yandan da güneş tanrıçası özelliklerini kendinde barındırmaktadır. buradaki savaş tanrıçalığı herhangi bir taraf için felaketten öte barış, adalet ve refah getirmeyi simgeler. kapadokya komanası bu tanrıçaya adanmış en önemli merkezdir.
bazı farklı kaynaklar ise onun anadolu tanrıçasından farklı bir tanrıça olduğunu, hatta anadolu tanrıçası ile bazı özelliklerinin zıt olduğunu ve bir çok kültürde saygı duyulduğunu ileri sürmektedir. özellikle hurri kökenli olduğu ve anadolu halkları tarafından geç bronz dönemi içinde tanındığı söylenmektedir.