1. atlantis gibi batmış olduğu ve maya katalan uygur mısır gibi birkaç uygarlığın kökenini barındırmış bir kıtadır.

    ayrıca Atatürk'ün de araştırdığı konulardan biridir.

    konu ile ilgili kısa bir video için
    (bkz: youtu.be/... ---svglınk--- )
    #1796 kedi kara | 8 yıl önce
    0mitolojik mekan 
  2. bilim insanları, 4,5 milyar yaşında olan dünya tarihi süresince bir çok medeniyet, insan kalıntıları, sembolik yazı, tablet ve eski belgeler gibi kanıtlara rastlamıştır.

    james churchward da kayıp kıta mu adlı eserinde mu uygarlığının dünya üzerinde kurduğu kolonilerin izini sürmüştür. asya'nın güney kıyılarında bulunduğuna inandığı mu kıtası üzerinde yaşayan insanların koloniler halinde maya, mısır, hindistan gibi büyük medeniyetleri oluşturduğunu ileri sürüyor.

    yine ünlü tarihçi sinan meydan atatürk ve kayıp kıta mu kitabında, 1932 yılında atatürk'ün türk tarih tezi'nin kayıp parçasının peşine düştüğünü, türklerin orta asya'dan önceki ilk yurtlarını aradığını, bu amaçla 1934 yılında meksika büyükelçiliği'ne atadığı tahsin bey'in gizli görevle türklerle eski amerikan halkları arasındaki ilişkiyi araştırmak olduğunu anlatıyor. tahsin bey, meksika'daki araştırmalarının sonucunda şaşırtıcı bir bilgiyle karşılaşır. bu bilgiye göre türkler, mö 12.000'lerde bir doğal afet sonunda pasifik okyanusu'nda sulara gömülen kayıp kıta mu'dan orta asya'ya göç etmişlerdir.
    atatürk, türklerin orta asya'ya gelmeden önce mu kıtasında yaşadıklarına çok emin bir şekilde inanırdı, ama bu konudaki yoğun araştırmaları 1938'de son nefesini vermesiyle bitiverdi.

    geçmiş medeniyetlere ilgisi olanlara her iki kitabı da okumalarını tavsiye ederim.
    #129299 esinti | 6 yıl önce
    0coğrafi bölge