thy'nin direkt uçuş başlatması nedeniyle bütün acenteler madagaskar'a tur düzenliyor bir süredir. madagaskar dünyanın en fakir ülkeleri listesinde beşinci sırada. 1960lara kadar fransız sömürgesiymiş bu ada. muhteşem doğası, endemik baobap ağaçları ve lemur türleri dışında görülecek fazla bir şey yok. fransızların bile fazla izi yok. insanları ormandan dün çıkmış gibi. ne bir giyim kuşam kültürü, ne mutfak, ne mimari hiçbir şey yok. o kadar yok ki, gidenler alacak hediyelik eşya bile bulamıyor.
afrika'nın doğu sahilinin açıklarında bulunan ada ülkesi. 587 bin kilometre kareli ve dünyanın 4. büyük adasıdır. 23 milyon nüfuslu ülkenin başkenti antananarivo'dur. coğrafi keşifler neticesinde bulunmasından kaynaklı tabiatı henüz bir kıyıma uğramamıştır. bu ada ülkesindeki birçok bitki ve hayvan türü uzun süre kendi halinde kaldığından sadece bu adaya ait özellikte olup dünyanın başka bir yerinde karşılaşılamamaktadır.
nazilerin yahudileri sürmek istediği yerlerden birisi.
ilk önce "bunları gönderelim israil'e orada yaşasınlar" demişler, sonra ingiltere bu eyleme pek yanaşmayınca madagaskar'ı düşünmüşler ama orası da olmamış.
aslında bu planların hiç sızmaması lazımmış ama terfi ayağına birbirine güvenmeyen ss'ler bir şekilde bu planların sızmasına sebep olmuşlar. yahudilerin öldürüldüğü bile uzun zaman çoğu nazi tarafından bilinmemiş.