hacı mehmed paşa hanı olarak da bilinir. 1905 tarihli ç. altay sigorta planlarında plancılar çarşısında bulunmaktadır. yapı halen ayaktadır. yapı, ortada avlusu bulunan iki katlı, dikdörtgen benzeri bir plana sahip idi ve bazı bölgelerinde revaklar bulunmaktaydı.
hanın büyük bölümü 1928-29 yıllarında yeni kavaflar çarşısının yapılması ve çeşitli dönemlerde yapılan yıkım ve ekler sebebiyle ne yazık ki yok olmuştur. bugün yapının güneydoğu cephesi ve aynı cephedeki giriş bölümü orijinal olarak kalmıştır*
hana giriş kapısı yuvarlak kemerli olup avluya geçişi sağlayan bir koridora açılır. koridor, tuğla destek kemerlerine oturan beşik ve çapraz tonozlarla örtülüdür. * 1905 yılı sigorta planlarında görüldüğü kadarıyla, planın çizildiği zamanlarda orijinalliğini korumuş haldedir.