1. facebook tarafından geliştirilen modern javascript kütüphanesidir. temel amacı tarayıcı üzerinde çalışan uygulamanın reaktif davranmasını sağlamaktır. bileşen temelli bir yapıdadır. bu da uygulamanızı atomik parçalara ayırıp daha yönetilebilir bir uygulama oluşturmanıza yardımcı olan bir özelliktir.

    rakipleri ve 'den daha fazla ilgi çekmekte ve kurumsal firmalar tarafından daha çok tercih edilmektedir. fakat geliştiriciler arasında (benim gördüğüm kadarıyla) vuejs tüm dünyayı sallamıştır.

    kurumsal firmaların reactjs'i rakiplerine göre tercih etme sebeplerinden biri arkasında facebook gibi bir firma olması (bkz: ) ve stabil bir geliştirme süreci olmasıdır (bkz: )
    #207410 kaztachimas | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    0yazılım 
  2. Kendisinin Flutter'ın gelişmeleri sonrasında daha zorlu günlerin bekleyeceğine inandığım framework. Eski class bazlı component yapısını functional compoments ve hooks kullanarak modernleştirmeye çalışmaları güzel bir adım ama devamının nasıl olacağını çok kestiremiyorum. Özellikle de cross-platform'da mobil için denenen ReactNative ciddi bir fiyasko. Eğer Flutter yada Vue.js Web alanında geliştirmelere devam ederlerse ileride ismini unutacağımızı düşünüyorum.
    #213959 gamanyolusalaksisi | 4 yıl önce
    0yazılım