1. anadolu üniversitesi açık öğretim fakültesinde ikinci üniversite olarak okuduğum bölüm. 2017'de girdim, 2019'da çıktım. bu sırada bir veteriner kliniğinde part time olarak da çalıştım. başka okullarla ya da örgün eğitimle ilgili sorularınıza cevap veremeyeceğim gibi, üniversite sınavına girip tercih yapacakların "kaç puanla yerleşirim?" gibi sorularına da cevap vermem mümkün değil. aynı şekilde laborantların ya da suni dölleme yapanların çalışma koşullarını da bilemiyorum.

    dgs ile Biyoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Hayvansal Üretim, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tarımsal Biyoteknoloji ve Zootekni bölümleri ile veteriner fakültesine geçiş yapma imkanı vardır. kaynak

    adım adım deneyimler:

    1. yılın sonu: arkadaşlar, sakın açık öğretim iki yıllık altı üstü, yata yuvarlana geçerim diye düşünmeyin, o kadar kolay değil. elbette örgün eğitimde veteriner fakültesi ya da biyoloji bölümü okumak daha zordur; ancak öyle iki sayfa kitap karıştırıp geçilecek gibi değil bu bölüm. ben düzenli çalışmama rağmen, ilk dönem hücre kimyasından, ikinci dönem de mikrobiyolojiden kaldım. üniversitenin verdiği kitaplar gayet yeterli. içerik olarak çok süper değil; ancak dersleri geçmeye yetiyor. murat yayınlarından vs. yardımcı kitap alıp hiç faydasını göremeyenler oldu (ben almadım) o sebeple yardımcı kaynağa gerek yok diyorum. artık üniversite artık kitapları basılı vermiyor. satın alabilirsiniz ya da ekampus.anadolu.edu.tr/... linkinden giriş yaparak sorumlu olduğunuz derslerin kitaplarına pdf ya da epub olarak ulaşabilirsiniz. e pub versiyonu işi yeni çıktı, sadece tek ders sınavına kaldığım hücre kimyasının e pub'ını indirebildim. kindle paperwhite 3 için söylüyorum, şekiller de yazı kalitesi de gayet iyi. keşke daha önce yapsalardı şunu da, pdf'le uğraşmak zorunda kalmasaydık.

    sınavlardan önce, geçmiş yıllarda sorulan sorulara şuradan giriş yaparak mutlaka bakın. hatta deneme sınavları falan da koymuşlar, ben çok faydasını gördüm. yeni kayıt yaptıracak arkadaşlara önerim, ingilizce, türk dili ve atatürk ilkeleri derslerinden muafiyet talebinde bulunmayın. onların soruları çok kolay oluyor, ortalamanızı yükseltir, dd/dc aldığınız ders olursa ortalamayla geçme şansınız olur. ben muafiyet talebinde bulundum ve şu an çok pişmanım.

    : bu bölümde zorunlu staj uygulaması var. ilk yılın sonunda, öğrenci sayfanızdaki staj sekmesinden alacağınız formu sizi stajyer olarak kabul edecek yerin bilgileriyle doldurup, sgk provizyon belgenizle birlikte açık öğretim bürosuna stajınızın başlangıcından en az 20 gün önce teslim etmeniz gerekiyor. benim evrakımı teslim ettiğimin ertesi günü stajım onaylandı. bu staj başvurusu esnasında mutlaka bayramdır, tatildir hesap edin, çünkü staj süreniz dolduktan sonra 10 gün içinde evrakınızı büroya teslim etmeniz gerekli. benim gibi 9 günlük kurban bayramına denk getirip teslim edeceğiniz süreyi iki gün ile sınırlandırmayın. sonra o iki günün birinde de bu işsizlikte duruşmanız olmasın, adli tatilin orta yerinde.

    staj sonu: stajınızı naylon yapmayın. şahsen stajın bana epey katkısı oldu. yaralı hayvanları canını en az yakacak şekilde tutmayı öğrenmek bile büyük kazanım oldu benim için. stajınız bittikten sonra 10 gün içinde öğrenci sayfanızdaki staj sekmesinden alacağınız formları bilgisayarda doldurup teslim etmeniz gerekiyor. teslim tarihimden tam 4 hafta sonra benim stajım onaylandı.

    2. yıl 1. dönem: iyi bir haberim var gençler, bu dönemki dersler geçen yıla göre bariz kolay. ilk yılı atlatırsanız bu yılda sorun yaşamazsınız. ben bütün dersleri tek seferde halletmeyi başardım, hem de en düşük notum bb olacak şekilde. öte yandan hücre kimyasından yine kaldım. ne lanet dersmiş, o kadar da çalıştım bu ne.

    2. yıl sonu: gururluyum, bütün dersleri finalde halletmeyi başardım. alttan kalan dersim mikrobiyolojide de aa'yı patlattım. üç ders sınavına kalan tek dersim, başımın belası hücre kimyası oldu.

    yukarıda da yazdığım gibi 2. yılın dersleri ilk seneye göre bariz daha kolay. benim bölümle ilgili şöyle bir avantajım vardı, ben kişisel ilgi nedeniyle biyoloji üzerine sürekli okuyan biriyim. bilmediğim sorularda bile yılların genel kültürüyle akıl yürüterek sonuca gidebiliyorum. bir de üstüne hayvan hakları alanında çalışan avukat olunca mevzuatla ilgili derslerde de çok rahattım; mesela laboratuvar hayvanları yetiştirme ve sağlığı dersinden güle oynaya 100 aldım; çünkü hadmek yönetmeliğini ezbere biliyorum, düzeltilsin diye yıllardır milletvekillerine laf anlatmaya çalışıyorum. ve bunlara rağmen zorlandım. tek işimiz bunu okumak olsa kolay da, bir yandan çalışırken biraz hırpaladı açıkçası.

    özetle canlarım bölüm zor; ama yapılmayacak şey de değil. yani hafife almayın ama gözünüzde çok da büyütmeyin. bir düzen oturtur çalışırsanız rahatlıkla halledersiniz. hayvanlar için bu kadarcık zorluğa değer.

    üç ders sınavına kalan hücre kimyası belasından da 100 almak suretiyle kurtuldum, 3.10 ortalamayla iki yıllık okulu iki yılda bitirmeyi başardım. sizin de yolunuz açık olsun gençler
    #205879 istenc | 4 yıl önce
    0üniversite bölümü