1. Kazakistan Cumhuriyeti başkentinin eski adı. 'in devlet başkanlığından istifa etmesiyle Astana olan başkentin adı olarak değiştirilmiştir.

    Dört mevsimin de kış olduğu söylenir. Delicesine soğuk bir şehirdir.
    #197973 deist peygamber | 4 yıl önce
    0şehir 
  2. 2 yıl boyunca yaşadığım başkent. astana kazakÇa'da baskent anlamına gelir.
    iklim olarak oldukÇa elverişsiz bir coğrafyada. soğuk kuru soğuk olsa da iliklarinize işler. ancak yazları da bunaltıcı, insanı hayattan koparan sıcak gündüzleri vardır. eylül sonunda yağan kar mayıstan önce kalkmaz. ruzgarı 130 kiloluk beni bile devirecek kadar güÇlüdür.
    nüfus yoğunlugu düşük olan kazakistan, Çin'den Çekindiği iÇin, Çin'e yakin başkenti sırtlarını yasladıkları rusya'ya yakın akmola'ya taşımışlardır ki bu fikrin süleyman demirel tarafından verildiği rivayet edilir.
    astana her kısa sürede inşa edilen kent gibi ruhsuz ve sevimsiz bir kent. hele ki iklim koşullari göz önunde bulundurulunca olmaz olsun dedirten şehirlerden.
    yine de en soğuk kış günleri gündüzleri gökyüzü enteresan renklere bürünür.
    #198039 aigai | 4 yıl önce
    0şehir