olayları her gelişmesiyle kulzos gibi bambaşka bir camiaya taşımalarına anlam veremediğim yazarlardır. adı geçen ekşisözlük olaylarının tek olumlu yanı yalnızca kaliteli yazarların ekşisözlüğe küserek kulzos gibi nadide bir yere gelmesidir. sağolsun kulzos yazarları da bizleri bağırlarına basarak kabul etti. bu yüzden ben de artık bu olayların buraya taşınmaması gerektiğini düşünüyorum. kulzos'u gözümüz gibi koruyalım.
Haklı tespittir. Orada yaşanan her olayın burada gündem olmasına anlam veremiyorum. Madem ekşi sözlük etrafında dönüyor dünyanız, lütfen orada kalın. Burayı temiz bırakın. Ve evet beceremiyorsanız yazmayı bırakın.
Kulzos'da yaşananları ekşi' ye taşıyan yazardan farkı yoktur bence. Yani gidip ekşi'ye "kulzos'da yaşananları ekşi'ye taşıyan yazar" diye başlık açsanız ikinci entry muhtemelen "kulzos kim amk" olacak(Dı iki gün öncesine kadar. Artık meşhur olduk).
Elbette sansür yemeden ve boykotu bozmadan bir şeyler daha yazabilmek ve anlatamadıkları yarım kalan şeyleri de anlatıp rahatlamak isteği bir noktaya kadar anlaşılabilir fakat ben de ekşiden gelen bir yazar olarak bunun sadece Kulzos'un nadide olan unsurlarına (istemeden de olsa) ciddi zarar vereceği kanaatindeyim ve ivedilikle ekşi ile alakalı başlıkların sonlandırılmasını umut ediyorum. Hatta rica ediyorum.
ben ekşi'den gelmedim. zaten 2 tarafta da üyeliğim vardı. o nedenle tarafsız olmaya çalışacağım.
tüm sözlüklerde, ülke gündemindeki olaylar sözlüğe bir şekilde taşınır. ekşi sözlük, her ne kadar şu anki haliyle pek matah olmasa da, köklü bir mecra. üstelik zaman zaman ülke gündemine çıkan ve sanallıktan ziyade reelliğe yakın olan, ünlülerin de üyesi olduğu veya takip ettiği bir ortam. yani aslında türkiye için önemli bir sosyal mecra. o nedenle orada meydana gelen ve bu kadar kan kaybıyla sonuçlanan bir olay, hemen hemen herkes için büyük bir olay sayılabilir ve buraya taşınması bence çok da abes değil. yeter ki gün içerisinde konuya ilişkin 50 tane farklı başlık açıp sol frame bununla doldurulmasın.
yeni gelen arkadaşlar öncelikle hoş gelmiş. sanırım haklı olarak, sinirler hâlâ çok gergin ve konuya ilişkin bir şey gördüklerinde de sinirleri bir kez daha bozuluyor. o nedenle tepki vermelerini anlıyorum, ama bu tepkiyi verirken lütfen aynı durumda olan diğer arkadaşları da incitmeyelim. yukarıda da 1-2 kez değinilmiş. bence de insanlar rahat rahat, susturulmadan yorum yapıp içlerini dökmek istediler. herkesin sinirleri yatıştığında zaten bu konu da tamamen kapanacaktır; tıpkı diğer gündem konuları gibi. şimdilik herkese düşen biraz sakin olmak diye düşünüyorum. sürçülisan ettiysem affola!
Yanlış yapan yazardır. Bırakın tertemiz bir sayfa açalım *
Ekşideki olayları değil de entrylerimizi buraya taşımanın kolay bir yolu olsa keşke. Tek tek kopyala yapıştır yapmak çok sıkıcı ve ben ne yapıyorum şimdi diye düşündürüyor insana.
yeni bir ülkeye, yeni topraklara geldik. eski sorunları taşımanın alemi yok. fakat, bir yere kadar doğaldır da. sonuçta yeni bir toplumsal hafıza oluşuyor, tarih yazılıyor ve bu göç hikayesinin sebeplerinin de unutulmaması gerekiyor.
Benim de katıldığım bir konu. Boş verin arkadaşlar kanzuk reklam alamasın da göreyim ben onu. Buraya 1000 tane yeni yazar gelmiş bir de ayrılıp hiçbir sözlüğe üye olmayan kısımı da eklersek ekşi sözlükte şu an bayağı bir ayrılma var. Ekşi sözlük kendi kendini bitirsin.
yeni duyup da gelen ekşi yazarlarının yaptığı bir olaydır. haklı ya da haksız, benim açımdan genelde ani bir heyecan ile olayları bitirip temiz bir sayfa açma isteği için içlerinde kalan son parçaları kusmak için yapılan bir olay.
bence bazı insanlar için gerekli, yapısına göre değişir o da, abartılı olmayanı kabuldür.
ekşi , ekşi kulzos kulzos. sen sensin ben de ben. herkes ve herşey olağan yerinde. birbirine karıştırmaya, evirmeye ... bir ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. kişilerin özgürce düşüncelerini iletebilmesi de benim düşüncemle eşit değerde. kısaca kendi hallerine bırakılmalılar. moderasyon; flood yapan olursa gereğini yapacaktır.
doğru değildir ama benim gibiler için bir kaç kelam etmek elzem bu konuda. yıllarca okuyucu olarak takip ettim ekşiyi. yazar olmak için uğraştım ama uzun süre onaylanmayınca yazarlığın arkasını bıraktım. şimdi görüyorum ki ne kadar basitmiş yazar olmak. lan o değil de adamlar kafalarına göre eşleri sevgilileri istedi diye yazar uçurdu.
Herhangi bilinen bir platformda yaşanan sorunların konuşulması olayıdır. Yarın öbür gün instagram, twitter vesaire uygulamalarda da sorun olursa konuşulacak olması kadar normaldir.
Olaylarının değil yazarlarının taşındığını söylemek daha doğru olacaktır. Ekşi sözlükte bulunan çoğu insan gibi haksızlık karşısında susmamış ve bana dokunmayan kanzuk bin yaşasın dememiş biri olarak, seviyesi malum kitle seviyesine inmiş bitik bir ortamdan kurtulduğum için oldukça mutluyum. Birazcık kendisine saygısı olanın da yapması gereken şey budur. Yeni yetme yazar olup aaa bak yazar oldum dünyanın en önemli insanıyım tribine girip, sözlüğü foruma ve cehalet kaynağına dönüştürmüş ergenleri saymıyorum bile. O arkadaşlar mutlu mesut inci pardon ekşi sözlüklerinde takılsınlar. Ayrıca (bkz: gold digger )
daha evvelden burda hesap açmış arkadaşlar yeni açanlara ordan geldiler tarzında ne güzel de çıkışlar yapıyorlar. sabahtan beri burada kaliteli ve uzmanlık alanımla ilgili içerikler giriyorum. ekşide de aynıydı durum benim için. hatta uçurulursam diye entrylerimin yedeğini almıştım. bir ara buralara da girerim. zaten ordaki saçma sapan şeylerden iyice sıkılmıştım. gerekirse başka yerlerde de yazarım mühim değil ama ne yazacağımıza karar veremezsiniz herhalde. en fazla kurallara uygun değilse mod kişiler siler bizim de haberimiz olur düzeltiriz veya düzeltmeyiz.
daha iyi bir mecra arayışı içerisinde olan mevcut ve olası yüzlerce yazar ve adayını daha baştan bezdirecek olgudur. Kulzos'a gelmekteki amaç seviyesizlikten, kalitesizlikten kaçmak idiyse, bunları buraya taşımanın bir anlamı da yok. Mücadele edilecek bir konu yok an itibari ile burada. Ekşi ile mücadele edeceksen, git orada et. Buraya taşımak sana ne fayda sağlayacak? EKşide dönen mevzu adam kayırma, torpil, iltimas vs. Girersin ilgili başlıklara, burada ekşideki olayları örnek olarak verebilirsin. Ancak, gelip burada hala, kanzuk, ekşik özlük olayları, yok x kişisi diye başlık açıyorsan, troll ordusu neferlerine malzeme çıkarmaktan başka bir şey yapmıyorsun. Burası bir sözlük kardeşim, amacı bilgi vermek olmalı, kişisel yorumlarınızı tanımvari bir havaya sokup buraya yazmak ile bilgi vermiş olmuyorsunuz. yorum yapabileceğiniz dünya kadar yer var. Gidin forumlara, dedikodu sitelerine yazın!
Aslında olayları bu sözlüğe taşımak değil de durumdan hoşnut olmayan yazar ve çaylakların yorumlarını yazabilecekleri, yapılan bilgi paylaşımlarını takip edebilecekleri yeni bir mecra arayışı içinde olmak diyebiliriz. Sözlükte ''Kulzos'' başlığındaki yorumlara bakarak buraya geldim, daha nezih ve özenli olarak adlandırılmıştı ki başlıklara baktığımda haklılık paylarının olduğunu gördüm. İnsanlar sövsün diye başlık açmamak mutluluk verici.
gereksizdir. şehrin kalabalığından, uğultusundan, pis havasından kurtulup nefes aldığınız bir yere gidersiniz ya öyle bir yere geldiğimizi düşünüyorum. burayı da kirletmenin lüzumu yok.