süper üst edit: nano defender eklentisinin, yaratıcısının projeyi devretmesinin ardından kodunda yapılan değişiklikle gizlilik ihlali yaptığı ortaya çıktı. ona ilişkin kısmı kaldırdım. eğer tarayıcınıza kurulumunu yaptıysanız derhal kaldırın.
üst edit: link vermeyle ilgili problem yaşıyorum, en kısa sürede düzelteceğim.
üst edit 2: sorunun filtre listelerinin http veya https ile başlamamasından kaynaklandığını fark ettim. ubo şeklinde başlayan filtreleri kopyalayıp tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırıp çalıştırarak ekleyebilirsiniz.
internet'teki reklamlardan illallah etmiş kişiler için oluşturduğum, birkaç basit adımdan oluşan rehber:
1- ilk olarak google'ın gizlilik düşmanı olması ile google chrome tarayıcının açık kaynak kodlu olmayışı ve sistem kaynaklarını verimsiz kullanması sebebiyle, işletim sistemimize uygun mozilla firefox tarayıcısını indirip kuruyoruz. firefox'un chrome'a göre bir artısı da kripto madencilerini engellemesidir.
3- reklam engelleyici uyarılarını önlemek için adblock warning removal list filtresini ublock eklentimize entegre edeceğiz. aşağıdaki linki adres çubuğunuza kopyalayıp çalıştırmanız yeterlidir.
1- pc için uygulanacak adımları aynen uygulayabilirsiniz. sadece bypass paywalls eklentisi şu an için kurulamıyor.
2- sistem genelinde reklam engelleme arayışındaysanız android için adguard uygulamasını kurabilirsiniz . satın al sekmesinde yıllık veya ömür boyu geçerli lisansları mevcut ve sıklıkla indirim görüyor, denk geldiğiniz an acımadan ömürlük aile lisansı satın almanızı öneririm. alacağınız lisans diğer platformlarda da kullanılabiliyor.
3- reklamsız youtube kullanmak için youtube vanced uygulamasını telefonunuza kurabilirsiniz.
android kısmına ekleme yapmak istediğim, reklamları hayatınızdan büyük ölçüde çıkarma rehberidir.
root erişimi olan cihazınız varsa adaway'i kullanarak pil sömürücü reklam engelleme uygulamalarına bulaşmadan /system/etc/hosts dosyasını değiştirerek sorunu kökten çözebilirsiniz.
android telefonunuzun sürümü 9'a eşit veya 9'dan büyükse ekstra uygulama kurup arka plana bir tane daha pil ve ram sömürücü uygulama eklemenize gerek yok. ayarlar > bağlantı ayarları > daha fazla > gizli dns adresine geliyoruz. gizli dns adresindeki kutucuğa "dns.adguard.com" yazıyoruz, işlem bu kadar. daha youtube haricinde hiçbir uygulama veya tarayıcıda reklam görmeyeceksiniz. bu linki kullanarak adguard'ın reklam filtrelerini kullanmış oluyorsunuz. diyorsanız eğer ben kendi filtrelerimi yapmak istiyorum, daha gelişmiş bir dns sunucusuna ihtiyacım var, hemen sizi şöyle alalım nextdns.
nextdns ile ilgili yazdığım yazıda tamamıyla anlatmıştım. diyelim ki nextdns'e kayıt oldunuz, sonrasında oradaki ayarlarınızla birlikte kullanacağınız adres nextdns tarafından size veriliyor. bu adresi kopyalayın, gizli dns adresindeki kutucuğa yapıştırın. benim adresim şu şekilde mesela "******.dns.nextdns.io".
tebrikler! artık siz de reklam yüzü görmeden; internet kullanımınız, ram'iniz, piliniz sömürülmeden rahat rahat internette gezinebilirsiniz. tabii gerekli koşulları sağlayan android kullanıcıları buna dahil.