1. Dün yani 4 ekim 2020'de 16.50'de sınava girip 17.20'de geçtiğim sınav. ilk denememde geçtim. 83838383 kez debriyaj çalışmama rağmen yokuş kalktışta stop ettirdim. fazla stresten oldu o da, kendimi gereksiz yere kastım. sonraki denemede kaldırdım. komisyon sınavı geçmem için kolaylık gösterdi. parklarda hocamın yardım etmesine izin verdiler. hocam yardım etmese yine de yapardım. sorun yoktu sürüşümde.

    debriyaj konusunda sadece şunu söyleyim. eğer kalkışta gecikme yaşıyorsanız ya da stop ettirecekken araba kalkıyorsa yapmanız gereken şey; dur kalk yapmaktır. vitesi boşa alıp durup tekrar 1'e atıp kalkış yapıp 1-2 metre ilerleyip durmanız size debriyaj alışkanlığı kazandırır. e-5'te sürüyormuş gibi yapın, yoğun trafikte olduğunuzu düşünün daha gerçekçi olur. sınava gireceklere başarılar dilerim.
    0sınav 
  2. yaklaşık 35 dakika süren, kontrol ve takibi meb tarafından yapılan sınav. gelen komisyona bağlı olarak ilk seferde de geçebileceğiniz gibi 2. veya 3. denemenizde de geçebilirsiniz. bu durum sizi yıldırmasın. girecek arkadaşlara başarılar dilerim.
    #192370 peanut butter | 4 yıl önce
    0sınav 
  3. araba kullanmayı yeni öğrenenlerin uzun zamandır kullananlara göre daha kolay geçtiği sınavdır
    #192395 sipidigonzales | 4 yıl önce
    0sınav 
  4. Kişiden kişiye değişen zorluğuyla, herkesin farklı yerlerde zorlandığını gördüğüm deneme sınavı. En çok zorlanılan yerler ise yokuş kalkış, paralel park ve l park. Ben en çok paralel ve l parkta zorlanmıştım çünkü park etmek, özellikle belirli standartlarda park etmek, gerçekten zor çünkü adaya istediği gibi park edebilme izni vermiyorlar ve aday mecburen belirli mekanik işlemleri yapmak zorunda kalıyor. İlk denememde paralel park kısmında kalmış ve ikinci denemede geçmeyi başarmış olduğum sınav.
    #192554 mcnozr | 4 yıl önce
    0sınav 
  5. yakın zamanda girdiğim ve aracı bir kez istop ettirmeme rağmen başarılı olduğum sınav.

    sınavın bence en önemli ayağı iyi huylu bir komisyona denk gelmektir. iyi huylu komisyon nazik ve kibar bir şekilde sizinle sohbet edip rahatlatıyorsa, yapmanız gerekenleri düzgün bir şekilde size açıklıyor ve yardımcı olmaya çalışıyorsa şanslısınız. tam tersi bir komisyona rastlarsanız en ufak bir hatada dahi ciddi tepkiler alabilirsiniz. bu sınavdaki ikinci en önemli olay heyecanı bir kenara bırakmak. yavaş olabilirsiniz, hiç sıkıntı değil. hatta debriyajdan ayağınızı minik minik bile çekebilirsiniz, 35 dk 5 görevi tamamlama açısından yeterli bir süre. bu beş görev;

    - 25 metre geri geri gelme
    - paralel park
    - l park
    - yokuş kalkış
    - ani fren

    bu beş görevi tamamlarsanız ehliyetiniz hayırlı olsun. tamamlayamazsanız bir dahaki sefere başarılar. eğer size sürücü kursunun dersleri haricinde, trafiğe kapalı bir alanda yardımcı olabilecek birileri varsa da çok şanslısınız çünkü benim gibi arabasızların her şeyi birkaç derste oturtması biraz zor olabiliyor.

    ayrıca sınav akan trafikte yapıldığı için yandan yöreden cins hareketler yaparak kornaya asılan sürücülere takılmayın, yalnızca sınavınıza odaklanın.

    başarılar...
    #192632 laz ziya | 4 yıl önce
    0sınav 
  6. haksızlık yapılan sınav.

    ben bilmem kaç sene önce yaklaık 500 metrelik bir sürüş yaptım ve ehliyeti aldım. iu sürüşte sadece bir defa u dönüşü yaptım. o zaman sürücü kursu eğitmeninin uyardığı noktalar şunlardı. arabaya binmeden lastik kontrol, binince kemer tak, ayna kontrol, sinyalini ver yola çık. 5 dk sürmüyordu zaten.

    ben yukarıdaki şartlarda ehliyeti aldım. bu şartlarda ehliyet alan herkesi soksalar ya şimdiki sınava. 35 dk sürüş nere 5 dk sürüş nere?

    hakkınızı helal edin.
    0sınav 
  7. şartların daha zorlaştığı ve iyi ki de zor olmuş dediğim sınav.

    ben bu sınava hazırlanırken pozitif ayrımcılığa maruz kalmıştım ve 18'inde heyecanlı bir genç olarak tadımız kaçmasın ali rıza bey kafasıyla köprüyü geçene kadar ses etmemiştim. Beni o kursa kayıt yapan dangalak insanın bilmediğim halde "araba sürmesini biliyor" ibaresi yüzünden ilk direksiyon başına geçmemle beraber debriyaj, vites, el freni ve gaz kombosu ile hocayı ön cama yapıştırmış ve azar yemiştim. Daha sonra bilmediğimi söyleyip durumu izah ettiğimde 6 saat vermesi gereken dersi 2 saat verip daha beni çağırmamıştı.

    Neyse ki yıllardır simulator araba oyunları oynamam sayesinde tek seferde geçmiştim. Zaten pekte bir sınav değildi. Arabayı kaldır, düz git, kavşaktan dön, sağa yanaş düz park et, hadi eyvallah. Geçtiğimiz ay yeni sınav sistemini izleme şansım oldu, vay bu insanların haline dedim. Bir tek arabayı parçaları ile getirip hadi burada birleştir demedikleri kalmış :) l park, paralel park, yokuşta dur kalk, ani fren, trafikte sür neler neler. Olsun ama bence daha da zorlaştırmaları gerekiyor.

    Sınava gireceklere başarılar. Umarım bir heves ile değil, trafik ve can güvenliği bilincinde olarak alırsınız belgenizi.
    #230736 anvene | 4 yıl önce
    0sınav 
  8. 3. seferde ancak geçebildiğim sınav. ömrümde ilk defa bir şeyde bu kadar başarısız oldum. işin en utanç verici tarafı, 2. sınavımda henüz yola bile çıkamadan kalmıştım. yaklaşık 6 sene önce sınavı geçtim ve sonrasında elimi direksiyona bile sürmedim. böylesi toplum sağlığı için daha iyi.

    ps. lisedeki en kötü dersim trafik idi.
    #230769 nottobe | 4 yıl önce
    0sınav 
  9. turkiye'de 2000'de formalite icabi yapilan sinavdi. ehliyetimi almaya 10 metre ileri gidip, basladigimiz noktaya geri viteste gelerek hak kazandim. o gun benimle birlikte sinava giren 30-40 kisiden, sadece panik yapip neredeyse kazaya sebebiyet veren bir kizcagiz ehliyet almadi. zorlastirilimasina sevindim.

    Kanada'da eyaletler arasinda fark olsa da ulkenin tamaminda gecmesi son derece zor bir sinav. dogrusu sinavda beklenen sekilde araba kullanmanin oldukca tehlikeli oldugunu belirtmeliyim. otoyolada her on saniyede bir, sehir icinde her bes saniyede bir basinizi cevirerek 3 aynayi kontrol etmeniz bekleniyor ki bu oldukca dikkat dagitici bir arac kullanma aliskanligi. bunun gibi bircok dikkat dagitici, onunuzde ilerleyen trafikten kopmaniza neden olan detaylar var.

    Ontario'da 3 tip ehliyet var, g, g1 ve g2. g2 yazili sinavi gecince hak kazandiginiz ehliyet, ve sadece yaninizda araba kullanmayi bilen bir kisi ile sehir icinde gezebiliyorsunuz. g1 g2'yi gectikten sonra gireceginiz direksiyon sinavini gectikten sonra almaya hak kazanacaginiz acemi ehliyeti. g'den cok az farki var. ornegin g ehliyete sahip kisiler belirli miktarda alkollu araba kullanabilirken g1 tipi ehliyete sahip kisiler kullanamiyor. buna karsilik arac satin alip, ustunuze kaydettirip limitsiz olarak kullanabilirsiniz.

    gocmenler icin, ulkeye vardiginiz ilk 90 gun icerisinde konsolosluktan onaylattiginiz ehliyetiniz varsa, yazili sinavi gectiginiz vakit direkt olarak g tipi ehliyete basvurabilirsiniz, ancak cok buyuk ihtimalle direksiyon sinavini gecemeyeceksiniz. 19 yillik, 5 kitada ve en az 9 ulkede aktif olarak arac kullanmis bir sofor olmama, bunun yaninda, sinav esnasinda nasil arac kullanilmasi gerektigi konusunda ders almama ragmen ufurukten bir sebepten dolayi, haksizca birakildim. tavsiyem hic paranizi bosa harcamayin, g1 tipi ehliyete basvurun; ancak mutlaka direksiyon sinavindan once ders alin; ozellikle deneyimli suruculerin refleks haline getirdigi arac kullanma aliskinliklarinizdan dolayi kalma ihtimaliniz cok yuksek.

    bir de ontario sinirlarinda sinava nerede girdiginiz cok onemli. adaylarin gecme oranini arastirmakta fayda var. benim gibi adaylarin ilk seferde %75 uzeri kaldigi hamilton'da girmek yerine egitmenlerin daha insancil yaklastigi guelph gibi lokasyonda sinava girmekte fayda var.

    son olarak, direksiyon sinavinin bu kadar cetrefilli oldugu kanada'da trafik guvenli mi; gozlemlerime dayanarak mozambik, rusya ve suriye'den sonra, turkiye dahil arac kullandigim en tehlikeli trafik kanada trafigi.
    #230800 aigai | 4 yıl önce
    0sınav