1. isimli filmde abd tarafından nasıl desteklendiği görülebilecek olan örgüt.
    0örgüt 
  2. afganistan'ı neredeyse tamamen ele geçiren terör örgütü.
    kız çocuklarını ganimet olarak alarak da ilk icraatlerini gerçekleştirmişler. kadın resimleri de kapatılıyormuş.
    ve bunların inancıyla ters yanı olmayan bir hükumet var(mış). bilin bakalım kim?
    3örgüt 
  3. Bir kaç yerde kendilerini Sünni ve Hanefi mezhebine bağlı olduğunu okuduğum radikal islamcı örgüt. (Tabi bu cümle genel tanım içindi)

    Almış olduğum dini eğitimlerle karşılaştırdığımda (ki yine aynı şekilde sünni ve hanefi mezhbebinde), aksiyonlarının hiç bir şekilde bu tanıma uymadığını, dini alet ederek bir güç elde etmeye çalıştığını düşündüğüm, abd destekli silahlı bir grup.

    Ki her nerede olursa olsun, hangi millet ya da ırk olursa olsun, ister hristiyan, ister yahudi ya da müslüman olan topluluklarda her zaman dini kullanarak güç elde etmediler mi? işte bu insanların inanç arayışında olduğu zaafını kullanmadılar mı? Deizm ya Ateizm bunlarda bir inanç değil mi? sonuçta bir şeye inanmak değil mi? birileri de bunları kullanmaya kalkmasın sakın!..
    #265076 taklaatansincap | 4 yıl önce
    0örgüt 
  4. 1996-2004 arası afganistan ülkesini islam cumhuriyeti adı altında yönetmiş radikal islamcı örgüt. Bazı çevrelerin bu örgüte methiyeler düzerek afganistan'ı özgürleştirdiği konusunda yazılar yazılıyor. Aslında değişmişler! Ne kadar da tanıdık bir cümle. Atalar boşuna dememiş "katranı kaynatsan olur mu şeker, cinsine yandığım cinsine çeker." diye.

    Neyse, 11 eylül 2001'de abd'nin çeşitli yerlerine yolcu uçaklarıyla yapılan kamikaze dalışları sonucu abd taliban'ı sorumlu tutarak afganistan'a girmiş, 1996'dan 2004 yılına değin uzanan taliban etkisini kırarak kısmen demokratik ve insani bir yönetimin önünü açmıştır. Burada abd güzellemesi yaptığım sanılmasın lakin karşılaştırdığımız örgüt taliban olunca maalesef öyle gözüküyor.

    Taliban; hüküm süresince çoğu okulu yıkmış, ilk öğretimden yüksek öğrenime kadar tek bir kadın eğitimcinin faaliyetlerde bulunmasına izin vermemiş, kadının erkek refakati dışında dışarı çıkmasını yasaklamış, evlilik yaşı çocukluğa indirilmiş, burkasız gezen kadın taşlanmış, kırbaçlanmış, vücudunda gözüken yer olursa kesilmiş falan filan liste uzar gider.

    2004 yılından 2021 yılına kadar kısmen rahat nefes alan afganistan, taliban'ın kontrolü yine ele geçirmesiyle afganistan halkı büyük bir paniğe girmiş çünkü kaçan halk taliban'ın gözüyle küffara uyan sapıklardır ki bunlar ölümü hak ediyor. Televizyonlardan izlediğim kadarıyla düşman için bile istenmeyecek bir drama sebep olan bu örgütün oturulan yerden kahveler yudumlanarak sebep olunan dramların göz ardı edilip özgürlük saçmalıklarının dillendirilmesi ve örgütün haklı bulunması insani değil.
    #265085 iskiski | 4 yıl önce
    0örgüt 
  5. 1 aralık 2001 yılında time dergisi tarafından "son günlerinin geldiği " ilan edilmiş.
    #265129 son kurtadam | 4 yıl önce
    0örgüt