1. 1368-1644 arası çin'i yönetmiş olan hanedan. moğolların kurduğu 'nın çöküşü ile zirveye çıkmış ve çin'deki han kültürünü yeniden inşa etmiştir. ama mecaz olarak inşa değil, adamlar hakikaten iktidara gelir gelmez altyapı inşaatlarına başlamışlar. ayrıca moğol kültürüne dair ögeleri de yasaklamışlar. kendi deyimleriyle, çin'i barbar moğol kültüründen arındırıp saf çin kültürüne döndürmeye çalışmışlar. bu da han kültürü oluyor tabii.

    "iktidarlar nasıl geldilerse öyle giderler" sözü üzerine; nasıl ki yuan hanedanı ekonomi yüzünden çöktüyse, bu abiler de ekonominin içine edip öyle gitmişlerdir. ama bu çökük ekonomi tam da koloni çağına denk geldiği için çin'in burnu dönemine kadar bir daha pislikten çıkmayacaktır.
    0zümre 
  2. eu 4 de de vardi bunlar. kocaman bi ulke. oynamasi kolaydi diye hatirliyorum. bi ara isyan falan cikiyordu ama bastirmasi kolay. diger yandan parcalamasi da cok kolay. savasa giriyorsun bunlarla sonra %100 olunca diyosun ki kardesim ben senden toprak istemiyorum. icinden 10 tane devlet cikart bakiyim. bi bakiyosun sonra kocaman ming kalmis sana el kadar. kagittan kaplan hesabi.
    #177040 00 | 5 yıl önce
    0zümre 
  3. (bkz: )
    (bkz: )
    www.youtube.com/...
    #177125 iskiski | 5 yıl önce
    0zümre 
  4. ming hanedanlığı döneminde çin bilinen dünyanın en önemli porselen üreticisi ve ihracatçısıdır. bu dönemde avrupa henüz porselen teknolojisini geliştirmemiştir. bu nedenle porselenler çin'den gelir. porselen takımlara china denmesinin sebebi de budur. ming dönemi porselenleri süt beyazı zeminde mavi renkte resim ve süslemeleriyle dikkat çeker. çok çeşitli formlarda üretilen bu porselenlerin süslemeleri de yüksek estetik değer taşır. halen antika pazarında çok aranan parçalardır. www.google.com/...
    #177127 laedri | 5 yıl önce
    0zümre