1. her ne kadar yerini e-posta'ya terketmiş olsa da kullanma şansına erişmiş olanların asla unutamayacağı iletişim aracıdır. çünkü kendisi bir e-posta'dan binlerce kat üstündür.

    ne bileyim, yurt dışından edindiğiniz mektup arkadaşın mektubun içine koyduğu isveç'e özgü kurutulmuş yaprakları görüp mutlu olmanın, yahut sevgiliden gelen, mis gibi, buram buram parfüm kokan, postacının bile göz kırparak teslim ettiği zarfı özenle açıp her sayfayı ayrı ayrı koklamanın tadını unutmak ne mümkün. o yüzden bana hiç e-posta daha hızlı, daha pratik, daha ekonomik diyerek gelmeyin.
    #13880 larden loughness | 8 yıl önce
    0genel terim 
  2. geçen gün bir şeyler ararken bir çekmecenin dibinde lise zamanından kalma mektuplar buldum.
    saklamışım. yaz tatillerinde herkes başka bir yere dağılır, yaz boyu kankalarla iletişim mektuplarla sağlanırdı. başka bir şey yoktu ki. telefon desen o bile yok. şimdi bir saat telefonsuz kalsak yoksunluk duygusuna kapılıyoruz.
    mektup yazardık biz. ama öyle a 4 kağıda filan değil. bir yaratıcılık yarışı vardı o zamanlar. ilaç prospektüslerinin arka yüzünden tut, kenarı işlemeli mendile kadar her türlü şeye yazılmış bir mektup yığını var elimde. cicili bicili kagıtlardan evde yapılan zarflar içinde gönderilmiş. hatta, hatırlıyorum bir tanesini postacı sinsi sinsi gülerek getirmişti. iki densiz bir araya gelip mektup yazmışlar, bir de üstüne hacı misi dökmüşler. kimbilir posta torbasında kimlerin mektuplarına sindi o koku.
    nereden baksan 35-40 yıllık bu mektuplar, içleri de günlük lafazanlıklarla dolu. edebi bir tür olarak mektup denen şeye örnek teşkil etmezler yani. yine de kıyamadım. tekrar koydum aynı yere. sonra aklımdan geçti. bu devirde mektup yazan, okuyan kalmış mıdır diye.
    #55761 laedri | 8 yıl önce
    4genel terim 
  3. konuştuğum birkaç insana davetsiz bir misafir göndermek için oda numaralarına mektup yazıp göndermiştim. okuduklarında ne düşündüler, zarfı gördüklerinde ne tepki verdiler. elbet merak ettiğim şeyler. ancak davetsiz bir misafir kendini belli etmemeli.
    #78553 pia | 7 yıl önce
    0genel terim 
  4. japonya'da hala varlığını sürdürmekte kararlı olan haberleşme aracı.

    hala mektuplaştığım 1-2 tane mektup arkadaşım var ve mektup arkadaşlığı hala devam ediyor orada. orta okulda başlıyorlar mektup arkadaşları edinmeye. bazı okullar da teşvik ediyor bunu.
    #78556 touma seguchi | 7 yıl önce
    0genel terim 
  5. Bir şey haber vermek, sormak, istemek veya duyguları bildirmek için birine çoğunlukla posta yoluyla gönderilen, zarfa konulmuş yazılı kâğıt, name.

    Örnek kullanım: Mektubunda diyorsun ki gel gayri / Sütler kaymak tutar tutmaz ordayım (B. S. Erdoğan)
    #103940 tdk | 7 yıl önce
    0genel terim 
  6. günümüzde önemini kaybetmiş iletişim araçlarından birisi. zahmetli ama güzeldir mektuplar. karşıdan gelen cevap daha mutlu eder insanı.
    #116173 damlabrb | 6 yıl önce
    0genel terim 
  7. Dünyanın en güzel şiiri.
    Dünyanın en güzel romanı.
    Dünyanın en güzel yazısı.
    İki satır mektup.

    Zahmeti çok, o yüzden kelimeler çok değerli.
    O yüzden mektup da değerli.

    Mektup yazın, mektup yazdırın. Hiç olmadı bir gün gelir okuyup okuyup yakarsınız.

    #116263 maraz1 | 6 yıl önce
    0genel terim 

  8. edebiyatta kullanım olarak, ahlaki, felsefi ve benzeri konularda, eski bir yazar tarafından kaleme alınmış, belli birisine hitap eden manzum yazı
    #210049 Angel Spy | 4 yıl önce
    0genel terim