1. What the health belgesini izledikten sonra, asıl sebebinin şeker ve karbonhidrat değil et ürünleri tüketimi olduğunu öğrendiğim bir diğer adıyla şeker hastalığı.
    1hastalık 
  2. hastalarının %60'nın kalp krizi sonucu öleceği hastalık.

    tek "tedavi" yolu beslenme şeklinizi değiştirmektir. mümkün olduğu kadar çiğ ve vejateryen beslenmeye yakın bir şekilde. tıbbın günümüz yaklaşımı bir nevi günü kurtarmaktır. doktorun verdiği diyete de insanlar ya uymaz veya ya da sadece ekmeği keki şekeri kesmek olarak bakar.

    eğer burayı kendisi veya sevdiği birisi için okuyan biri olursa... içiniz rahat olsun tedavisi ve kurtuluşu vardır, en azından üç tipten ikisinde.

    #168652 timoteus | 5 yıl önce
    0hastalık 
  3. bağışıklık sistemi bozukluğudur yani otoimmün diye tabir edilen hastalıklar klasmanına giriyor. genetiğe indirgenemez, yani 'ailemde yok' diyerek zinhar diyebet olamayacağınızı düşünmek doğru değil. ayrıca insülin direnciniz ya da gizli şekeriniz varsa (farkında bile olmayabilirsiniz) sizde o potansiyel var.

    üç çeşidi var; tip-1, tip-2, tip-1.5 diye (gerçi tip-1.5'i de tip-1'in bir versiyonu olarak ele alan doktorlar da var. hatta alzheimer hastalığı bile bazılarınca diyabet tip-3 olarak değerlendiriliyor. her neyse.)
    tip-1'de semptomlardan biri zayıflamadır, tip-2'de ise tam tersine kilo alırsınız. tip-1'de pankreas, insülin üretemez dolayısıyla insülünü iğne yoluyla almak zorundasınız. tip-2'de ise insülinin aşırı üretim olur ama bir noktadan sonra pankreas hasar göreceği için -kendinizi salarsanız- yine insülini dışarıdan almak zorunda kalabilirsiniz. tip 1.5 da tip-1 gibidir ama lantenttir (gizlidir) yani tip-1-5'te insülini dışarıdan almak zorundasınız.
    diyabetin en güçlü müttefikleri ve işbirlikçileri yüksek tansiyon ile kronik böbrek yetmezliğidir, bunlar bermuda şeytan üçgenidir; hepsi birbirine yol açabilir, varsa besler ve kışkırtırlar. üstelik bir böbrek hastasının diyetiyle bir diyabetlinin diyeti birbiriyle bağdaşmaz.

    canan karatay'ın protein ağırlıklı beslenme hakkında dedikleri (gerçi sadece o söylemiyor) bana mantıklı geliyor. şeker hastası değilim, hastalık hastasıydım bir ara onun için tüm hastalıkların hepsinden biraz biliyorum. şekere, unlu mamüllerine abanmamak gerek. karbonhidratı azaltılmış, protein ağırlıklı beslenme tarzı; gerek sağlıklı insanlar (böbrek hastası vb. istisnalar ayrı) gerekse şeker hastaları için doğru bir beslenme tarzıdır.
    #265891 zil 130 | 4 yıl önce
    0hastalık 
  4. genellikle insülin eksikliği kaynaklı olan, bunun yanına insülin hassasiyeti ve duyarsızlığını ekleyebileceğimiz nedenlerden dolayı ortaya çıkan hiperglisemik hastalıktır.

    genellikle insülinin varlığının ya da duyarsızlığının oluşturduğu formun kanda akan glukozu etkilemesiyle başlar. ve kandaki glukoz oranı yükselir.

    eğer böbrek seviyesini aşarsa glikozüri başlar.

    ciddi oranda yükselen şeker kontrol altına alınmazsa; tip 1 diyabette diyabetik ketoasidoz, tip 2'de ise hiperozmolar koma oluşur.

    bu durumlar hayati risk taşıyan durumlardır.

    bir de gebelik döneminde görülen gestasyonel diyabet vardır.
    #269073 enzo | 3 yıl önce
    0hastalık 
  5. Halk arasında iyi huylu ve kötü huylu olarak bilinen bir çeşit hastalık. Belki tıpta da böyle ikili bir kullanım var, bilemiyorum ama kötü huylu olanın gözleri görmez edip parmaklardan başlayarak sömürmeye başladığını çok sık görmüşümdür.
    #269126 mecusi | 3 yıl önce
    0hastalık