hayatımda aldığım ilk iphone. 3 maaşım civarı para gömdüm kendisine ki aklıma her geldiğinde içim cız ediyor, geleceğimle ilgili düşünceler geliyor aklıma.
(dikkat vicdan rahatlatma içerir) niyetim şu, her 1-1,5 senede 1 android telefonu değiştiriyordum. değiştirmiyecem desem de hep böyle oldu. ya pil ya da yazılımdaki takılmalar, hatta kendi kendine pil bitirmeler falan yüzünden... bi de ben huawei kullanıyordum, onun da şu anda geleceği biraz karışık, elimde kalacak falan. artık değiştirmeden 4-5 sene kullanacak bir alet aradım. sıkıldım değiştirmekten. bu telefon bi de çelik kasa. e herkes de iphone-ipadlerin zamanla yavaşlamadığını söylüyor, 5 sene sonra bile para eder iphone, ki ben de genelde temiz kullanırım. eğer aklımdaki gibi kullanırsam androidden ucuza bile gelebilir.
neden 11 veya 11 pro değil derseniz, pilden korktum. neyse ki şimdilik bana 3 gün gittiği bile oluyor, pil çözülmüş artık sanırım. geriye bi tek kaza beladan korumak kalıyor. dosya atma, fotoğraf alma ise hala çileli ama kullanımına epey alıştım. güzel fotoğraflar çekiyor ama kamerada pro mod yok. telefonu alınca iş yerimde çok ötekileştirildim sözlük, lütfen siz de yapmayın. biraz teknoloji bağımlılığım var.
özetle: -güzel görünüyor -ağır -pili çok iyi gidiyor -cihaz hızlı, akıyor -ekran güzel -kamera çok iyi, gece çekimleri de -dosya sistemine alışamadım -bilgisayarla(pc) arasında aktarımlar çileli -yüz tanıma hızlı, çabuk alışılıyor