1. şarkısı akla gelince otomatik olarak akla gelen kişi. 68 kuşağının ikonlarındandır. toplu yazılar'ını yıllar önce okumuştum. görüşlerinin özetini kesintisiz devrim ı-ıı-ııı adlı broşürlerde ifade etmiştir.
    örgüt içi tasfiyelerde cana kıymaktan çekinmediği, öleceğini bildiği halde bir direniş destanı yaratmak ve türkiye halkını etkilemek için kendi yaşamını adeta ölüme mahkum ettiği, şarap içmeyi sevdiği ve fransız şarkıcı sylvie vartan'ın hayranı olduğu ve imzalı fotoğrafını yaninda taşıdığı rivayet edilir. hüseyin "cevahir'i kalbine gömdü"ğü, yalan dünyaya karşı komünal bir ada inşa ettiği şiirleri de vardır. ankara sbf'lidir.
    #170586 zil 130 | 5 yıl önce (  5 yıl önce)
    2aktivist, kuramcı, politikacı 
  2. 15 mart 1949'da samsun'da doğan thkp-c liderlerinden. mahir, hüseyin, ve ulaş; thkp-c tarihinin hemen her aşamasında birlikte oldular.

    30 mart 1972'de kızıldere'de kaldıkları evin kuşatılması sonucu 9 arkadaşıyla birlikte çatışarak öldü.
    #268058 elhukmidiyalektik | 3 yıl önce
    0aktivist, kuramcı, politikacı 
  3. adam kaçıran terörist. siz de adam kaçırarak hatta polisle, askerle çatışarak, solcuların gönlünde taht kurabilirsiniz.
    #274719 ramos | 3 yıl önce
    0aktivist