1. fizik biliminde, bizim fringe, doctor who gibi muhteşem dizilerde izlediğimiz gibi olmayan bir konudur. yanlışım varsa fizikçi dostlarımın beni uyarmasını dilerim. bilimde bir deneyin birden çok farklı sayıda sonuç verme ihtimaline paralel evrenlerdeki sonuçları diyoruz.

    bu sosyal olayı günlük yaşamımıza da odaklayabiliriz. aldığımız veya almadığımız kararlarda, seçtiğimiz veya seçmediğimiz yolların sonuçları kaç paralel evren hayatımızın amına koyar diye önceden uzun uzun hesaplamalıyız.

    fakat ben yine de olayın fringe veya doktor who'da ki gibi olma ihtimaline sonsuz inanıyorum. bir ara evde amatör olarak zaman makinası icat etmeye çalışıyordum. sonra düşündüm ki zaman makinasıyla paralel evren yolculuğu yapılamıyor. şimdilerde amatör olarak yapay solucan deliği yapmaya çalışıyorum evde. bana şans dileyin. ve hatta biraz da para gönderin. başka evrenlerde de olsa ödeyeceğime söz veririm. yahut artık bu amatör halimle gezegenimizi bir kara deliğe yutturursam hakkınızı helal edin.

    yaaa şimdi para gönderenler olur da ben yapay solucan deliği icat edemezsem ne olacak. tarihin en bilimsel dolandırıcılığı olur. gazete manşetlerini tahmin edebilirsiniz. paralel evrenlere gidemezsem de paraguay'da top kek memetle kanka olurum. sonra gelsin kızıllar gitsin sarışınlar.
    #161736 memosh usta | 6 yıl önce
    0Fizik terimi 
  2. alternatif evren ya da alternatif gerçeklik olarak da bilinen, bilim kurgu filmlere de konu olan teorik fizik konusu. olası tüm paralel evrenler (bkz: ) olarak da anılır.

    aslında kavram sanıldığı kadar yeni değil. örneğin hint mitolojisinde her biri kendi tanrısına sahip olan sonsuz sayıda evrenden bahsedilirken pers edebiyatında da benzer kavramların bahsi geçmektedir.
    #161741 kokosh | 6 yıl önce
    0Fizik terimi 
  3. Griffith Üniversitesinde geliştirilen “Çoklu Etkileşimli Evrenler” fikri,paralel evrenlerin varlığının sadece evreni anlamamıza değil aynı zamanda kuantum mekaniğini de anlamamıza yardımcı olacağı düşünülmekte. Prof. Howard Wiseman bu fikrin önde gelen savunucusu olup paralel evrenlerin birbirleriyle etkileşimli halde var olduklarını ileri sürmektedir. Paralel evrenlerin gerçekliğinin sadece kendi içinde olduğunu ve asla deneyimlenemeyeceğini çünkü bu paralel evrenlerin,sadece deneyimlerin evreni yeni evrenlere dallandırmasıyla oluştuğu görüşünde.(örn:Dünya'ya bir astroidin çarpıp dinazorların neslini yok etmeye başlamasıyla aslında başka bir evren dallanıyor ve bu evrende astroid Dünya'yı ıskalıyor.)

    Bu konu için şu sözleri sarf etmektedir:"...bu evrenler bizimkini hiç etkilemediği için eleştirenlerin sorusu bu evrenlerin gerçekliği üzerine. Bu bağlamda “Çoklu Etkileşimli Evrenler”in adından da belli olacağı üzere çok farklı bir yaklaşımı var."

    Şahsi fikrime göre Prof. Wiseman çılgın bir fikri bilime aktarmaya çalışıyor.Kim bilir belki de bunu başarır sonuçta birçok fevkalade keşif ve icat çılgın fikirlerin ürünüydü.
    #265418 vonbismarck | 4 yıl önce
    0Fizik terimi