mayıs ayında görücüye çıkartılan, jake castorena'nın yeni animasyonu. yapımcı şirketler içinde dc entertainment, nickelodeon animation studios ve warner bros. animation var.
karşı karşıya getirdiği süper kahramanları birbirine kırdırmak, dc'nin özellikle sinemada yapmayı çok geç aklına getirdiği bir durum. çizgi roman olarak geçmişi 1960'lara kadar giden batman vs teenage mutant ninja turtles'ı da çok geç sinemaya aktarmışlar bence. batman'ın sadece michelangelo ve sadece leonardo ile birlikte atıldığı maceralar da varmış.
hikayesi oldukça kof geldi bana. içinde teenage mutant ninja turtles olabilmesi için illa ki shredder, batman olabilmesi için joker olması gerektiği önkabulu animasonu koflaştırmış. 1-2 karakterin sonradan ortaya çıkıp animasyonu vasat sınırlarına çıkartma çabaları ise sevimli ama yetersiz. robin ve batgirl'ün hikayeye katkıları hemen hemen sıfır olmasına rağmen, sadece batman'in yaverleri kontenjanından oldukça uzun süren sahneler alabilmeleri de kötü olmuş. leonardo'nun teenage mutant ninja turtles'ın en aklı başında üyesi olduğunu göstermesi açısından ise animasyon güzel. pg-13 sınırı olan bu animasyonda, michelangelo'nun berbat esprileri iyice rezil bir hale getirilmiş, rafael'in başına buyrukluğu arşa çıkmış, donatello'nun sadece bilime çalışan aklı diğer bütün konuları kapı dışarı etmiş. böyle bir noktada robin ve batgirl'ün ne kadar iq yükseltebileceği dahi bilinmezken, üzerine bir de batman'ın konulara tam bir kütük gibi yaklaşması da animasyonun vasat civarına çıkamaması noktasında tuz biber ekmiş. seslendirmede gayet iyi bir sanatçı olan troy baker'ın hem batman'i hem de joker'i seslendirmesini animasyonu izlerken anlamak gerçekten kötü bir tat bırakıyor ağzınızda. yer yer batman'in de delirerek kahkahalar atabileceğini aklınıza getiriyorsunuz ve kafanızdaki "batman karizması" yerle bir oluyor.
castorena'nın the death of superman gibi bir şaheserin ardından böyle bir işe neden giriştiğini ben anlayamadım. belki teenage mutant ninja turtles ile ilgili bir animasyon serisi başlatma gibi bir düşüncesi vardır; bilmiyorum. çekilebilecek onlarca süper kahraman animasyonu varken, neden teenage mutant ninja turtles ile ilgilendiğini de anlamadım. belki bende sorun vardır. pg-13 yaş sınırını çok önemsemeyin, 6-7 yaşlarında çocuğunuz, akrabanız falan varsa, o mutlu olsun diye beraber izleyebilirsiniz. animasyonun en iyi yeri ise, biterken ending credits ile birlikte ekranda akmaya başlayan eski batman vs teenage mutant ninja turtles çizgi roman kapaklarının gösterilmesi olmuş. müthiş çizimler var. durdura durdura 15 dakika harcayıp derinlemesine inceleyebileceğiniz kadar başarılı.