1. "'forget me not' - myosotis sylvatica. renk ve boyut olarak baharda her yerde gördüğümüz mavi mineye benzemekle birlikte tamamen farklı bir türdür.

    www.google.com.tr/...
    #11539 laedri | 8 yıl önce
    0çiçek 
  2. iki çeneklilerden, küçük mavi çiçekler açan bir bitki (Myosotis palustris).
    #155874 tdk | 6 yıl önce
    0bitki, çiçek 
  3. bilimsel adı; yunanca "fare kulağı" anlamına gelen "" olan ve türkçe dahil bir çok dilde "unutma beni" anlamına gelen isimlerle adlandırılan bir bahçe çiçeği türüdür.

    unutma beni (unutmabeni), ismini bir çok farklı kültürden farklı hikayelere konu olmasıyla almıştır.
    sanırım içlerinde en romantik olanı şu hikayedir:

    alman efsanesine göre kıyısında yürüyüşe çıkmış bir şövalye ve sevgilisi, nehir kenarında sulara kapılıp gitmek üzere olan bir mavi çiçek görürler. sevgilisinin çiçeği arzu etmesi üzerine çiçeği almaya çalışan fakat bu sırada nehrin sularına kapılan şövalye son bir hamleyle çiçeği sevgilisine doğru atar ve "vergissmeinnicht!" yani "unutma beni!" diye haykırır.

    bir çiçeğe isim vereceğiz diye ne şövalyeler sönüyor...
    halbuki binbir çeşit çiçek var, niye gözün en ulaşılmaz olanda dünya güzeli?

    duygulandım yine.
    kahretsin...
    #276895 maraz1 | 3 yıl önce
    0çiçek 
  4. şöyle tatlı, mavi ve zarif bir çiçek

    meta'da 3 ay önce bu çiçek hakkında yazmıştım. onu kopyalayıp buraya koyayım, daha çok kişi okusun.

    bu çiçeğin 3 farklı hikayesi var. ilki alman efsanesidir o da yazılmış zaten, yine hatırladık. onu okuyun. bir de beğenin, elleriniz dert görmesin.

    ikinci efsaneye göre tanrı tüm çiçeklere isim vermekle meşgulken bu çiçek sürekli tanrıya "unutma beni" der. tanrı işine devam eder, çiçek yine unutma beni der bu olay birkaç defa tekrarlanır ve tanrı en son bu çiçeğe "sen unutulmaktan çok korktun, senin adın unutma beni olsun, bundan sonra böyle anılasın" der ve çiçeğin adı unutma beni olur.

    üçüncü efsaneye göre ise havva ve adem şeytan tarafından kandırıldıktan sonra cennetten kovulurken bu çiçek havva'ya unutma beni diye bağırmıştır, havva da yeryüzüne inince bu çiçeğe unutma beni adını vermiştir ve denilene göre de havva'nın en sevdiği çiçek budur.


    bu çiçeğin bende çok bok anıları var.
    #276896 yavuzthehun | 3 yıl önce
    0çiçek 
  5. çiçeğine yakıştırılan diğer ad. Birebir ingilizcede de forget me not olarak geçer.
    #284045 taro | 2 yıl önce
    0çiçek