1. batı ülkelerinin bir kısmında genelevlerin kapısında kırmızı ışık olurmuş eski zamanlarda. diğer konutlardan ayırıcı bir özellik. artık kapıda kırmızı ışık yanmasa bile genelevler, strip club'lar sex shopların yoğun ve bir arada olduğu bölgelere red light district deniyor.
    #154328 laedri | 6 yıl önce
    0Uyarı 
  2. 'nde "kırmızı ilerlemenin rengidir!" denilerek döneminde "ilerle" anlamına gelen trafik ışığı. tabii bu resmi bir düzenleme olmamış. kızıl tugay askerleri kafasına göre böyle bir kanun oluşturmuş. zira adamlar kafasına göre hareket eden kişilerdi.

    benzer sebepten ötürü de trafiği soldan akıtmışlar bir ara. bu resmi düzenleme ama.
    0Uyarı 
  3. dünyanın çoğu yerinde, yanarken sola dönüş serbestisinin regülasyonlara bağlı olduğu ışık. yani şu tabeladan yoksa abd'de kırmızı ışık yanarken sola dönebilirsiniz.

    bazı ülkeler ise bu sola dönüş serbestisini ışık üzerinden regüle etmişler ki bence en mantıklısı bu. kafa karışıklığına sebep olmaz en azından.
    #284334 bachophile | 2 yıl önce
    0Uyarı