bir 911 çalışanının iş hayatına girilebilen keyifli oyun. gün boyu gelen aramalara cevap veriyor, seçmiş olduğunuz şehrin haritası üzerinden ilgili birimleri gereken noktalara ulaştırmaya çalışıyorsunuz. bir zaman ve kaynak yönetimi oyunu özetle. aramaların bir kısmı gerçek 911 kayıtları. bunun yanında oyun içerisinde devamlı olarak ilk yardım ile ilgili faydalı bilgiler paylaşılıyor. olaylara doğru müdahale edildikçe yeni şehirlerin haritaları açılıyor ve yeni mücadeleler ekleniyor.
itfaiye, polis ve ambulansları şehrin gerekli yerlerine ulaştırmak, ağaçlardan kedileri kurtarıp bomba ihbarlarıyla uğraşmak, tek polisle müdahale edilen basit bir kapkaç vakasının çete savaşına dönüşmesi gibi acayip olaylarla haşır neşir olurken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor insan.
bir 911 çalışanı günde ortalama 150 aramaya cevap veriyor ve bu aramaların dörtte üçü aciliyet gerektirmeyen ya da şaka maksatlı yapılan aramalar. burada önemli olan arama yapıldığında prosedürü uygulayarak ne derece önem arz ettiğini analiz edebilmek. örneğin tuş kilidi olmadığı için yanlışlıkla acil servisi arayan kişiyle o an arayan ancak gerçekten konuşabilecek durumda olmayan kişiyi ayırt edebilmek gerekiyor. direkt olarak arayanı tersleyebilir ya da prosedürü uygulayıp gerçeği öğrenmeye çalışabilirsiniz. elbette her bir hatalı müdahale itibar puanı azalmasına sebep oluyor. bunun yanında hattı boşuna meşgul ettiği için kişiler şaka ya da hatalı aramalardan ceza yiyebiliyor.
-selam bir adet ekstra peynirli pepperoni pizza sipariş etmek istiyorum. adres ......
-hanımefendi burası acil durum hattı. pizza siparişi almıyoruz.
-evet biliyorum, yanında da bir soda lütfen.
-şu an konuşamadığınız bir durumun içinde misiniz?
-evet öyle.
-yaralandınız mı?
-evet, pizzam çabuk gelir değil mi?
-ilgili birimleri iletiyorum, benimle hatta kalabilir misiniz?
-hayır teşekkürler...
Oynarken super diyaloglara sahit oluyorsunuz. Bir gun bi cocuk aradi 911’i matematik sorularini yapamamis. Yardim ettim bacaksiza sonra annesi aldi telefonu ozur falan diledi dedim hanimefendi problem degil.
Gunlerden bir gun de bir oyun yapimcisi aradi. Sizin isiniz ile ilgili oyun yapiyorum yardimci olur musunuz falan. Kiyamadim adama hususi cep telefonu hattimi verdim. 911’i mesgul etmesin diye.
Baya zevkli oyun. Yalniz oyuna giriste ses cok fazla cikiyor kulaklikta varsa kulaginizda bir 10 saniye sagir olabilirsiniz. Tavsiyem oyuna girdiginizde alt tab yapip ses ayarlari kismindan oyunun sesini bayagi bir kisin.
@son kurtadam uyandırmasıyla dün indirdiğim oyun. gözüktüğü kadar kolay değil. ekipleri çok iyi yerleştirmek gerekiyor ve telefonlar gerçekten tüm zamanı etkiliyor. oyunla ilgili şöyle bir anekdot paylaşayım, olmayan haritaları indirme seçeneği vermiş oyun size. bildiğiniz izmir'i indirdim oynuyorum. adresler de dosdoğru.