1. 7 eylül 1533 - 24 mart 1603 tarihleri arasında yaşamış ingiltere hükümdarı ve kraliçesi. diğer kraliçeler gibi olmamış, doğrudan hükümdar olmuştur. bu bakımdan ingiltere tarihinde önemli bir yere sahiptir. 'nın son üyesidir ayrıca. kendisiyle beraber tudorlar tarih sahnesinden silinmiştir.

    ayrıca ingiltere'de rönesans yaşanmış ve denilen ingilizce türü yazı diline hakim olmuştur. shakespeare falan hep middle english kullanmıştır. ayrıca kendi adına amerika'da kolonisi kurulmuş ve , gibi korsanlar kendisinden sürekli yardım almıştır.

    ayrıca döneminde ile temasa geçilmiş ve ingiltere'nin hafiften afrika ve orta doğu dominasyonuna zemin hazırlanmaya başlamıştır. tabii aslında çok da planlı bir temas değildir. ingiltere ile kanlı bıçaklı olan ispanya'yı güneyden kuşatmak için böyle bir yönteme başvurulmuştur. ayrıca ile de diplomatik ilişkiler resmi olarak başlamıştır. hatta bir ara elizabeth ile evlenecek diye dedikodular da çıkmıştır ki bunda murat'ın payı büyüktür. "bebeğim protestanlık da aynı islam gibi. gel işte birlikte geçiniriz." diye kur yapmıştır elizabeth'e. elizabeth de gösterir gibi yapıp hem göstermemiş hem de vermemiş; böylece ileride ispanya karşısında deniz gücü sağlam bir müttefik elde etmiştir.
    #151566 jean baptiste de la rose et la croix | 6 yıl önce (  6 yıl önce)
    0hükümdar 
  2. döneminde çingelerin, çingene oldukları için bile asılabildiği kraliçe.


    #285896 bachophile | 2 yıl önce
    0hükümdar