bisikletle dolaşmak için çok güzel bir yer. gölün çevresindeki en kısa güzergah 10 kilometreden biraz fazla.
bisikletiniz yoksa girişte bulunan bisikletçilerden bisiklet kiralanabiliyor. bisiklete binmeyi bilmeyenler için 3 ve 4 tekerlekli alternatifler de kiralanabiliyor:
imkanınız varsa hafta içi gidin, hafta sonu aşırı derecede kalabalık oluyor.
güzergahın büyük kısmı şehirden ve yoldan uzak olduğu için havası temiz. yol boyunca kuş sesleri ve çiçek kokuları eşlik ediyor. eymir gölünün 160 çeşit kuş türüne ev sahipliği yaptığı söyleniyor, yol boyunca ve göl üzerinde farklı kuş türleri görülebilir.
göl çevresinde mangal ve ateş yakmak yasak, ancak bu durum aç kalacağınız anlamına gelmiyor. göl kenarı boyunca ufak restoranlar ve büfeler var, tosttan balığa kadar (ithal palamut / uskumru) çeşitler var. kendi yiyeceğinizi ve çayınızı kendiniz getirirseniz dilediğiniz yere çöküp istediğiniz manzarada daha sakin bir ortamda da yeme şansınız olur.
nefes alabilmek için 50 kilometre yol gitmeyi göze aldığımız ankara şehrinde maalesef eymir gölü ve çevresi de imara açılmaya çalışılıyor.