1. ile karıştırılan 'ın rusya seferi.

    1812 savaşı ise abd ile ingiltere-ispanya koalisyonu arasında olmuştur. elbette ruslar tarafından bakacak olursak da "1812 savaşı" da diyebiliriz ama bu iki savaş birbirine karışır o zaman.

    napoleon bonaparte'ın sonunu getiren sefer olmakla beraber, rusların da artık fransızca konuşmayı bıraktığı ( (nam-ı diğer deli petro) ülkenin resmi dilini fransızca yapmıştı çünkü) ve rusların milli bilinçlerinin uyanmasına sebep olan savaştır. romanında da bunu görürüz. bu savaşa kadar rusça konuşmak, sadece sıradan halkın yaptığı bir eylemdir.

    rusların bu seferi kolayca atlatmasının sebebi isveç kralı 'ın rusya seferinden çıkardıkları dersler olmuştur.

    ama işte adolf hitler ders alma ihtiyacı duymayan birisi olduğu için (nasılsa kendisi askeri deha) bazı tarihi gerçeklikleri yok sayıp rusya'ya dalmış ve napoleon bonaparte'ın trajedisi bir kez daha tekrarlanmıştır.
    #144198 jean baptiste de la rose et la croix | 6 yıl önce (  6 yıl önce)
    2savaş