istiklal caddesi'ndeki şubesi insanların buluşma noktasıdır.
bulunduğu binanın geçmişi 1800'lü yıllara dayanır. bir zamanlar sait faik, behçet necatigil, attila ilhan, edip cansever gibi isimlerin buluşma noktası olan "eptalofos kahvesi" bugünün hamburgercisi olmuş.
Ulan ilk defa bir şubesinde günün ilk siparişini verdim kendimi seçilmiş kişi gibi hissediyorum ya da sikilmis kişi de diyebiliriz malum geciriyolar olsun ilkiz sonuçta önemli olan bu.
kabul edelim her yerde olması ve sık erişilmesi sebebiyle hafiften bir fakir halka hizmet ediyor hissi vermektedir. şu an yemeksepeti'ni açtığımda adresimi seçtiğim anda hiç mcdonalds şubesi gelmezken, sipariş verebileceğim üç tane burger king şubesi var. benim için tat olarak birbirlerinden pek farkları yok ama işte ne bileyim mcdonalds'a böyle hemen erişemediğimden bir kıymete mi biniyor nedir bilmiyorum. belki de ben hakkaten sıkıntılı bir yerde oturuyorumdur.
gitmemeye çalıştığım ama arkadaş çevresi yüzünden arada uğradığım çöpçü. smokehouse'un fiyatı uçmadan önce zevkle yerdim şimdi etli barbekü brioche tercih etmek durumunda kalıyorum. ayrıca kışın içeceklere tonla buz atmalarını da kınıyorum.
Burger, mac ve diğerleri için şunu söyleyebilirim; şoklanmış kıyma et, ne olduğu belli olmayan tavuk nasıl bu kadar rağbet görüyor anlamıyorum. Hayır yani piyasada hemen hemen aynı fiyata çok kaliteli hamburgerciler var, gidin oradan ızgara burgerinizi yiyin.
2009'da facebook'ta whopper sacrifice adında bir kampanya başlatıp ortalığı karıştıran firma.
"friendship is strong, but the whopper is stronger" sloganıyla başlayan kampanyaya göre, facebook'tan 10 arkadaşınızı sildiğinizde bedava whopper kuponu kazanıyordunuz. kampanya o kadar başarılı başlamış ki, kısa sürede 200.000 arkadaş feda edilip 20.000 kupon dağıtılmış. ancak uygulama silinen arkadaşlara "bir hamburger uğruna arkadaş listesinden çıkarıldınız" diye bildirim gönderince facebook 10 gün içinde kampanyayı iptal etmiş.