Harry Potter evreninde Gryffindor binasının kurucu babası.
Ne yazık ki rowling bu kurucular hakkında çok bir bilgi vermemiştir, verdikleri de pek tatmin edici değildir. Kendisi kızıl saçlı, kızıl sakallı bir cengaverdir. Cesareti ile bilinir, savaşlı dövüşlü işlerde epey ustadır. Kılıç ve asa kullanabilmesi sayesinde kendine has ve güçlü dövüş stili geliştirmiştir. Muggle şürekasıyla kapışırken büyü yapmaz sadece kılıcını kullanır.
Seçmen şapkayı yaratan arkadaş da budur. Okulun kurucuları öğrencileri nasıl ayrılacaklarına karar veremeyince kendi şapkasını çıkartıp büyülemiştir.
Büyücülerin sürekli savaştığı bir çağda yaşayan her adam gibi o da gerektiğinde acımazdır, can alır can yakar. Ancak muggle doğumlu büyücülerle sıkıntısı yoktur hatta bu yüzden salazar slytherin ile arası açılır.
Kılıcı ihtiyaç anında onun binasından olanlara yardım edebilir.