1. isimli youtube kanalında dersleri var: www.youtube.com/...
    #8525 basgan | 8 yıl önce
    0müzik aleti 
  2. işi.
    #111276 tdk | 7 yıl önce
    0genel terim 
  3. Üç çift telli olan ve mızrapla çalınan bir saz.
    #111277 tdk | 7 yıl önce
    0müzik aleti 
  4. Yapılarda duvarları birbirine bağlayan kiriş, putrel vb.
    #111278 tdk | 7 yıl önce
    0araç gereç 
  5. .
    #111279 tdk | 7 yıl önce (  7 yıl önce)
    0dil bilgisi terimi 
  6. bağlama almadan önce youtube vb. gibi internet sitelerinden bağlamaların özellikleri iyice araştırılmalı ve fikir sahibi olunmalıdır. gelisigüzel bir şekilde giderseniz değerinin çok üstünde para verirsiniz. sanmayın ki yurdum insanı bu konuda dürüsttür hak yemez. gelelim daha teknik detaylara.
    1.bağlamayı imal eden usta çok önemlidir, belli bir standartı tutturmuş kişiler isim yapmıştır. o bölgede tanınırlar .
    2. ilk önce tekne çapı olarak ne çok büyük ne de çok küçük tekneler tercih edilmeli, vücut yapısına uygun bir tekne seçilmelidir. genel olarak 38, 39 ve 40 tekneler yeni başlayanlar için uygundur.
    3.kalite olarak usta önemli demiştik, genelde oyma ve yaprak olarak iki çeşit bağlama imal edilir. dut oyma bağlamalar tutulur ve tercih edilir. tını ve sağlamlık bakımından yıllara meydan okur ve zaman geçtikçe daha da güzel sesi çıkar.profesyonel kişiler içindir .
    4. piyasada öğrenci bağlaması diye satılan ucuz fiyatlı bağlamaları çok tercih etmemek daha akıllıcadır.hem öğrenme safhasında çalmak zordur hem de sesi iyi çıkmaz kulak aşinalıgızın oluşması zaman alır.
    5.tekne olarak kelebek ağacından veya maun ağacından yapılan yaprak baglamalarda eğer işçiliği iyi yapıldıysa tercih edilebilir. tınısı güzel ve kolay çalmaya elverişlidir.
    6. herkesin dediği gibi yanınızda bilen biri olsun.
    7. bağlamaları denerken fiziki olarak bakın. dışında çökme ya da vernik atması olmamalı.ses deliğinden ışığa doğru tutarak bakın, içine ışık girmemelidir.eger ışık giriyorsa bağlama çatlak olabilir bu da sesin kötü ve zayıf çıkmasına sebep olur.
    8.her bağlamayı tek tek deneyin, satıcıdan çekinmeyin, acele etmeyin.eger çalmayı hiç bilmiyorsanız satıcıdan rica edebilirsiniz. ses olarak hangisi sizi mutlu ediyorsa ya da kulağınıza güzel geliyorsa onu tercih edin.
    9. bağlamanin telleri klavyeye ne çok yakın olmalı ne de çok uzak olmalı.eger teller çok yakınsa cızlama problemi olur.cok uzaksa çalması çok zorlaşır.genelde 3.5-4 mm gibidir.
    10.notaları tek tek basarak kontrol edin. cızlama gibi bir durum varsa sap atması,eşik problemi vs. gibi sorunlar vardır.
    11. en çok merak edilen soru uzun sap bağlama mı yoksa kısa sap bağlama mı? bunun cevabı maalesef kişiden kişiye değişiyor. kısa sap öğrenmesi bir tık daha kolay bana göre. bilindiği gibi bağlamanın orjinali uzun saptır. ancak kısa sap bağlama da ayrı bir lezzetlidir. tavsiyem ilk önce kısa sap başlayıp sonra uzun sap bağlama denemektir.
    12. ilk başlarda notalar biraz sıkıcı gelecektir ve tezene vuruşlarınız kulak tırmalayıcı sesler çıkaracaktır.mümkünse eğer tek başınıza sizi kimsenin rahatsız etmeyeceği bir yerde çalışın.
    13. eğer yaşınız büyükse(30 ve üzeri) parmaklarınız çok zorlanacak ve çok ağrı çekeceksiniz.küçük bir lastik top alarak gün içerisinde parmakları çalıştırmak çok faydalı olacaktır.


    bu yol çok emek ve sabır isteyen bir yol. ancak bu zehrin etkisi damarlarınıza işlemeye başladığında dünyanız eskisi gibi olmayacak. tıpkı organ nakli yapılan bir çocuğun görmeye başlaması gibi hayatınız tamamen değişecek.
    #235681 dexteradressoranadam | 4 yıl önce
    0müzik aleti 
  7. ilginç bir icrası şuradan görülebilecek olan müzik aleti.
    #287486 bachophile | 2 yıl önce
    0müzik aleti