eskişehir'in ve eskişehirlilerin hafızasından asla silinmeyecek olan mekanlardan biridir kılıçoğlu sineması. doktorlar caddesi'nin belleğine kazınmıştır. caddenin başlangıç noktasıdır. girişi cadde tarafında, çıkışı ise porsuk çayı'na bakardı. sinemanın karanlık salonundan mahmur mahmur çıkıp da porsuk çayının önünde güneşle buluşan gözlerimiz kamaşırdı.
ilk bozulma sinemanın 2 salona bölünmesiyle başladı. üst kat ve alt kat olmak üzere iki ayrı salon yaptılar. halbuse üst taraf balkondu önceden. tiyatrolar falan da gelirmiş zamanında, ben şahit olamadım. salonda kafanızı kaldırıp da tavana baktığınızda çok güzel motifler görürdünüz. filmi beğenmediyseniz ve sırf sevgili hatırına filmden çıkamıyorsanız tavandaki motifler hayat kurtarırdı; izle dur...
bir buluşma noktası daha tarih oldu. cumartesi günlerinin "saat 2'de kılıçoğlu'nun önünde..." buluşmalarının baş rol oyuncusu... az mı bekledim/beklettim önünde. o zamanlar cep telefonu mu vardı? sözleşirdik gün önceden, saat belirlerdik. o saatte kılıçoğlu sinemasının önünde buluşurduk. şehrin kalbi. nice arkadaş buluşmalarına, nice sevgili kavuşmalarına şahit olmuştur.
Zamanında, doktorlar caddesi'nin öbür ucundaki arı sineması ile birlikte eskişehir'in konser salonu ihtiyacını da karşılayan, turneye gelen tiyatroların oynandığı sinema salonu. Mesela ferhangi şeyler uzun yıllar Eskişehir'e gelince burada oynamıştır. Bugün yerinde yeni bir iş merkezi, Arı sineması'nın yerinde iç çamaşır mağazası ve pino bulunuyor.