1. 1740-1801 tarihleri arasında yaşamış olan amerikalı general.

    kendisi amerikan bağımsızlık savaşı'nda epey başarı gösterdiği için west point'e general olarak atanmıştır. ama dananın kuyruğu da burada kopmuştur.

    başarılı bir general olduğu için kendisinin ordu içinde epey düşmanları vardır ve buraya atanmadan önce de bu düşmanları yüzünden bir ton komploya maruz kalmıştır.

    haliyle yavaş yavaş sabrı tükenmiş ve "eeh, başlarım sizin bağımsızlığınıza da ordularınıza da" demiş kafayı çizmiştir.

    west point'e atandığı günden itibaren gizliden gizliye west point'i sabote etmiş ve kendisi zaten oranın generali olduğu için de kimse kendisinden şüphe etmemiştir.

    kendisi ve ingilizler arasındaki iletişimi sağlayan kişi, bir deniz kazası sonucu amerikan ordusu'nun eline geçince kendisinin sabotajları fark edilmiştir. ama daha önceden de kendisiyle çok uğraşıldığı bilindiği için amerikan hükümeti "ya yine adama komplo kuruyorlardır. sıkıntı yoktur bence" demiş ve kendisinin ihaneti belgeli olmasına rağmen çok fazla bir şey yapmamıştır.

    arnold da ülkesine bir veda mektubu kaleme alıp virginia'ya gider ve ingilizlere sığınır.

    kendisinin peşine ise marquis de lafayette takılır. ama lafayette adamı yakalayamaz.

    amerikalılar ingilizleri tamamen amerika'dan atınca da kral iii. george'a danışmanlık yapmak üzere londra'ya taşınır.
    #117844 bachophile | 6 yıl önce
    0asker