Çoğu death metal gruplarinin aksine, gojira şarkı sözlerinde çevre, hayat gibi temalar kullaniyor. Ritim gitarist olan joe duplantier gercekten alisilmadik riffler* ile, kardesi olan hayvani baterist mario duplantier ise öküz gibi davul partisyonlari* ile grubu bariz şekilde tasiyor. Lead gitarist christian andreu ve grubun bas gitaristi jean-michel labadie joe ve marioya göre biraz daha arka planda kaliyor ama haklarini yememek lazim tabi, bayağı iyi hepsi..
Grubun son cikardigi magma albumu, grammy'de en iyi rock albümü adayligina gosterilmis fakat kazanamamistir. Silvera single'lari ise en iyi metal performansı adayligi almis, fakat yine kazanamamistir.
Bu abilerin hayvaniligini görmek acisindan soyle bir konser kaydı izlenilebilir. The heaviest matter of the universe kesin
dinlenmelidir . Bu konser kaydı ama dilerseniz stüdyo kaydı dinleyin. Grubu gormeniz açısından bu linki koydum.
Grup, 1996-97-99 ve 2000 yillarinda godzilla adi altinda victim, possessed, saturate ve wisdom comes demolarini cikardilar. 1999 ve 2000 yillarinda cannibal corpse, edge of sanity gibi gruplarla tura çıktılar ve isimlerini büyük olcude duyurdular. Fakat daha sonra telif hakları sebebi ile adlarini gojira olarak degistirmek zorunda kaldilar. 2001 yılında gojira adı altında terra incognita'yı cikardilar. Ondan sonra olaylar gelisti..
Su ana kadar toplamda alti studyo albumu ve üç konser DVD'si yayinlayan gojiranin diskografisi ise şöyle;
•Terra Incognita (2001)
•The Link (2003)
•From Mars to Sirius (2005)
•The Way of All Flesh (2008)
•L'Enfant Sauvage (2012)
•Magma (2016)
to sirius adlı parçalarıyla 2006 yılında, o zamanlar acun'un henüz satın almış olmadığı tv8'de, yanlış hatırlamıyorsam yüksekses adlı programda keşfettiğim, flying whales, where dragons dwell, the heaviest matter of the universe, backbone, vacuity gibi efsane şarkılara sahip, video klipleri de bir o kadar güzel olan, yaşayan en iyi davulcuya sahip, yaşayan en iyi metal grubu.
magma albümleri şu ana kadar yaptıkları en iyi albüm olarak görülen, fransızların death metaldeki en popüler grubu.
stranded şarkılarını bizim murder king bile coverlamıştı (demokrasi olabilir diye düşünüyordum ama o değil, başka bi' şarkı. hatırlayamadım). gojira'nın death metal sınırları içinde kalmaması, sık sık progresif metal ürünleri yaratmaları kendilerini sevdirmişti zaten. stranded'ın bu sevgiyi katmanlaştıran şarkıların başında geldiğini düşünüyorum.
4 yılda 1 albüm yapma geleneklerinin meyvesini seneye göreceğiz bence. magma'dan beri sessizler.
fransızların metale fransız kalmadıklarını gösteren nadide gruptur.
magma'dan çıkıp 4 yıl sonra hazırladıkları ilk şarkı another world'u yayınladılar. Anismasyon olarak hazırlanmış olan klipte dünyadan kaçıp yeni bir gezegen arayışında olan grup elemanlarını izliyoruz. şarkı güzel, klip efsane iğnelemelerle dolu. Gojira tekrar sağlam geliyor gibi. sürpriz sonlu klibin linki .
dünyanın sorunlarına daha önce de değinmiş ve efsane davullara sahip diğer şarkısı global warming dinlenesidir.