izmir'de kurulmuş, 2014'te kendi adlarını taşıyan ilk albümleri yle popülerleşmiş, 2 yıl önce çıkarttıkları beklenen adlı albümleriyle de hayran kitlesi edinmiş türk alternatif rock grubu.
uzun süredir isimlerini duyuyordum ben yökş'ün. hiç dinlememiştim (halâ da hemen hemen hiçbir şarkılarını şarkılarını bilmiyorum). davulcuları boğaç soydemir'i araştırırken, bir röportajına denk gelmiştim. orada yökş'ün davulcusu olduğunu söyleyince çok şaşırdım. boğaç'ı birçoğunuz educatedear olarak tanıyorsunuz. adamın yetenek havuzu gayet genişmiş. evde yaptığı "monte"lerden çok daha fazlasıymış.
grubun her şeyinin solist ve gitarist erdem topsakal olduğunu söylemek zor değil (acaba levent topsakal'la akrabalığı var mı? benziyorlar da). son feci bisiklet'e de çok benzettim ben grubu. müzikal olarak bana yetecek bir seviyede değiller ama özellikle canlı performansları gayet başarılıymış. sosyal medyada bu konuda fikirlerini yazanlar genelde olumlu eleştiriler yapmış. gerçekçi olmayan böyle bir reklama da pek ihtiyaçları olduğunu sanmıyorum. canlı performanslarını izlemek gerek sanırım.
boğaç'ın bahsettiğim röportajında gruba katılmasını sağlayan şarkı olarak dile getirdiği evde ekmek yok , gene boğaç'ın söylediği kadar söz açısından güçlüymüş. yökş ve son feci bisiklet gibi grupların müzikal değerini yok saysam da, kendileri gibi grupların sayıca fazla olmalarına seviniyorum. götü boklu popçuların ya da gidip şiir kitabı çıkartmalarını dilediğim rapçilerin fink attığı bir müzik dünyası olacağına, varsın olsun sadece garip isimlerinden dolayı bu gruplar eleştirilsin.
grup elemanlarıyla biri 3 yıl önce, diğeri geçen sene yapılmış röportajları okudum. belki sizin de ilginizi çeker diye aşağıya bırakayım.
"hmm herifler 'son feci bisiklet' diye koymuşlar grubun adını. biz daha marjinal, daha yarak kürek bir şey bulmamız lazım." diye tartıştıktan sonra grubun ismini bulmuşlar galiba.