1. Kastamonu iline bağlı, merkez nüfusunun yaklaşık 30.000 olduğu ilçe. Karadeniz'in doğu vilayetlerine giden vasıtaların zoraki ilçe içerisinden geçmesiyle hızlı bir gelişim ve zenginleşme geçirmiştir. Birkaç yıl öncesinde ilçe merkeziyle bağlantıyı kopartan transit yol inşaa edildi. Sanırım bu yol ilçeyi çok etkileyecek. Kendimi düşündüm de oradan geçerken ilçede muhakkak durur az da olsa tosya pirinci alırdım. Son iki gidişimde hep osmancık'ta işimi halledip ayrılıyorum, ve tosya yokmuş gibi davranıyorum. Bu yol muhabbetinin aynısı samsun ilçelerinden önce havza'yı sonra kavak'ı da daha önce olumsuz etkilemiş.

    Şüphesiz transit yollar iyidir, kırsal kesim insanına zarar vermek amacıyla yapılmamıştır ama bir yerde de yol kenarında inşa edilen tesislerin bir şekilde desteklenmesi gerekiyor sanırım. Yan yol falan hikaye, insanın giresi gelmiyor. Devran işte, medeniyet getiren yollar kimisinin musluğunu gürül gürül akarken bir anda kurutabiliyor.
    #264706 iskiski | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    0ilçe 
  2. Türkiye'de havacılık sektöründe (bkz: )'ndan başka bir kurum olmaması ve o dönem itibariyle uçak ile yolculuk yapmanın gerçekten ama gerçekten sadece belirli bir zümreye ait olduğu (en azından benim fakirlik / zenginlik ölçeğime göre) yıllarda trabzon'dan istanbul'a toplam 18 saat süren kara yolculuğunda, hiçbir kaptanın kaçırmamak zorunda olduğu sapağa ev sahipliği yapan ilçe. Aksi takdirde istanbul'a gidebilmek için iran sınırından geri dönmek durumunda kalınırdı.

    Bu arada Sene 2021 ve bunca yol ya"b"ılmasına rağmen aynı yolculuk hala 18 saat sürüyor. Bu bilgiyi de nerede kullanırsınız, nerede işinize yarar bilmiyorum ama öyle işte.
    #264707 becoolnotfool | 4 yıl önce
    1ilçe