Fizik öğretmeni. erken yaşlarda öğretmenlik görevini bırakmış olsa da mitinglerde gömleğinin kollarını katlama şekli bile bir çok öğretmenimi bana anımsatmıştır.
5 Cb adayının da mitinglerini takip etmeye çalışıyorum eğer denk gelemezsem yine de o mitingde ne söylediğini bulmaya çalışıyorum. Benim gibi bir çok genç için çok çok önemli bir seçime gittiğimizin farkındayım. Mevcut iktidarın en çok yüklendiği aday olduğunu düşünüyorum. Bunun sebebinin ise chp tabanı olan %25'lik kemik kitleyi dışlayıp kalan seçmenin tamamına talip olmalarıdır diye düşünüyorum.
Çok güzel hitap yeteneği olan bu adam mitinglerde umut saçıyor. Chp'nin yıllardır yapamadığı "halka karışmak, halka inmek" işini tam anlamıyla yerine getiriyor. Tıklım tıklım miting yapan bu insan değişim rüzgarını her tarafa yayıyor.
24 haziran bizim geleceğimiz. 24 haziran bizim çocuklarımız. 24 haziran bizim hayatımız. 24 haziran önümüzdeki en ulaşılabilir umut.
Ben millet bahçesinde yuvarlanmak değil iş istiyorum.
Dün izmir mitingini bugün ise ankara mitingini izledim. Yarın 13:00'da istanbul mitingi için alarm kurup bilgisayar başına geçeceğim. orada olamadığım için kendimi kötü hissediyorum fakat 24 haziran günü sandığa sahip çıkmak için gaza getirdiğim benimle beraber toplam 7 kişiyle üstüme düşenin birazını yaptığımı düşünüyorum.
Duygulanıyorum ara ara. Umut sanırım beni duygulandıran. biliyorum fazla politik bir sözlük değil burası fakat herkesin aklının 24 haziranda olduğunun farkındayım. Şimdiye kadar yaşımın yettiği hiçbir seçimde bu kadar umutlanmamıştım.
Gençlerin gözündeki ışığı yeniden canlandırdığın için teşekkür ederim hocam. Çok teşekkür ederim.
solcuların da en az sağcılar kadar faşist olduğunu tekrardan görmemizi sağlayan öğretmendir. chp'ye kendi girdi kendi çıkıyor 3 sene önce kahraman ama kendi saflarından ayrılınca hemen ...... . öğretmen olmasının yanında siyasetçiliği çok da önemli değildir. ak partiden ayrılanlara da şunun bunun adamı demişlerdi aynı şey karşı tarafta da oluyor. elf gözlerin olsa bile siyasette doğruyu göremezsin.
Bugünkü habertürk yayınını youtube'da bulup izlemenizi öneririm. Ego nedir 2 saatlik bir şova imza attı. Biz akplilerden de oy alıyoruz diyor Altaylı diyor ki 2. seçime kalamazsanız o oylar tekrar akp'ye gidecek bu olabilir diyor. Yani adam chp'de %2-3 tırtıklıyor, Akp'den 2-3 tırtıklıyor yüzde 10'a yakın bir oya sahip oluyor ama bu oyu arkasına alıp iktidarı 55-45 gibi bir puanla devirmek için kullanmaktansa 2. turda akp'den tırtıkladıklarının ve belki de ilk seçimde 6'lı masaya oy verecek olan ama 6'lı masanın kazanamadığı durumda inancı kırılıp tekrardan akp'ye dönebilecek sağ kesimin gidebilmesine dahi göz yumabiliyor. Bu adamın seçim kazanıldığı takdirde siyaset sahnesinde silinmesi gereklidir. Sürekli ofsatta adam böyle bir rezillik olamaz. Sen milyonlarca gencin hayalleriyle kupon yapamazsın. Şu günde kazanan ata oynamak senin sorumluluğundur. Silinmeli bu adam işsiz kalır yüzüne bakan olmaz tek dileğim bu.
adaylık için zar zor imza toplayabilmesine rağmen "hiç de bikerem... biz chp'den daha çok oy alacağız..." şeklinde ıslak rüyalar gören ergenleri hüzne boğan politikacı.
çevremdeki 1-2 heyecanlı genç haricinde ince'yi umursayan yoktu. "acaba?!" diyen bile yoktu, adam o kadar etkisizdi aslında.
hayatımda gördüğüm en gereksiz insan olarak hafızamdaki yerini alacak kendisi.
Son hüsrandan sonra izleyince ,ki bayadır bu yorum yapılıyor ama niyeyse gece gece memleket derdine düştüm yine ben, ne kadar haklı ama hezeyan içinde olduğunu görüyorum yine.
Demokrasi gerçekten insanın yapısına uygun değil. Liberalizmin tam olması lazım ki demokrasi olsun çünkü liberalizmde birey en ön plandadır. 90 milyon kişi 'a' dese de o bireyci kişi alternatifi istiyorsa özgürce söyleyip, seçebilmelidir.
Arkadaşlar, güzel abilerim, ablalarım, kardeşlerim, akranlarım;
Bazen farketmişsinizdir, bir masada toplaşınca hani bir konuda birilerini, bir kesimleri eleştiririz ya sanki biz hiç yapmıyormuşuz gibi. Çocukluğumdan beridir farkettiğim bir şeydir bu.
Heh kesin aranızda bunu farkeden benim gibi çıkıntılar vardır. Ben uzunca bir süre çoğu olayda bunu karşı taraf da yapıyor ama ben yapmıyorum gibi görüyordum ama kendime dürüst olmamışım.
Arkadaşlar maalesef insan doğası gereği koyunuz, koyunum.
Bu demokrasi denen nane çalışan bir sistem değil düzgün. Birçok psikolojik deneyde de görüldüğü üzere, Halo effectten tut otoriteye başvurma safsatası mantık hatasına kadar, insanlarda çoğunluğun dediğine sorgusuz, sualsiz inanma ve kabul etme eğilimi var.
Ha seçimde ben oy veremedim, çalıştığım için. Ama verseydim ben de Kk'ya verecektim. Herkesle aynı nedenden ötürü.
Ama hiçbirimiz demedik ki veya aklımızın ucundan bile geçmedi ki, lan birer birer doğru tarafa geçsek belki o adam alır diye.
Bu düşünce otomatikman iptal oluyor niyeyse, insan psikolojisi böyle işte.
Zamanında da söylemiştim yine söylüyorum. İnce -ben de bir dönem düzgün takip etmeden bu görüşlere katıldığım için- artık gerçekten varolan CHP trolleri de dahil olmak üzere medyada üzerinde en çok oyun oynanan siyasetçilerin başında geliyor.
CHP seçmeni ya da kendine aydın diyen seçmen akp seçmeni inanılmaz low IQ olduğu için Abdurrahman Çelebi kalıyor olabilir ama emin olun ortalama veya üstü zekada birisi ne kadar boş olduklarını anlayabilir.
Benim ailem de bir başkadır dizisinde eleştirildiği gibi sabah akşam halk TV açıp ve sorgulamadan ne lanse ediliyorsa doğru kabul eden bir aile. Tıpkı çoğu şeyde yaptığımız gibi.
İnce hakkında şimdi linkini atacağım babala yayınından tut, sosyal medya paylaşımlarına kadar o kadar yalan, iftira haber yapıldı ki, adam kendini açıklamaktan parti programını anlatamadı.
Çünkü herkesin temel meselesi bu iktidar gitsin de kimle birleşip birleşmemesi önemli değil artık 6lı olur 7li olur mantığıydı.
Buna biliyorsunuz sürüngen beyni ile düşünmek deniyor, nöroloji ya da azıcık beynin çalışma prensibini bilenler anlayacaktır.
Beynimiz alarm durumlarında ecnebilerin fight or flight dediği moda geçer.
Biz 2023 Mayıs seçimlerinde buna geçtik ve hatta mecbur bırakıldık kk yüzünden.
Şimdi salim kafayla bir daha izleyin bakayım.
Eğer ki akıllı, seküler ve ulus devlet taraftarı iseniz,
Kürtçü, hayal satan liberal ya da komünist, siyasal İslamcı, şeriatçı, terörist, hırsız, katil, Osmanlıcı, gerici, şeriatçı, yobaz, akılsız, cahil vs değilseniz,
Bu adamın argümanlarında (en azından temel) bir tane problem yok.
Problem bizim koyun olmamızdan ötürü çoğunluğu oluşturan koyunlara mecbur ayak uydurmak zorunda hissetmemiz kendimizi.
Bu programın fragmanı dahi öylesine manipüle ediciydi ki ilk izlediğimde, aynen taraftarlar gibi kızmaya gelmiştim. Dinleyince sakinleştim.
Sorulara dikkat edin, en azından 40 dk bir izleyin bir daha.
Hepsi saman adam veya strawman olarak bilinen mantık safsatası ile sorulmuş sorular neredeyse.
Yani esas argüman gerçekte var olmayan, çarpıtılmış, manipüle edilmiş bir sözde gerçekliğe dayanıyor, oradan a zaten doğruysa bye ne diyorsunuz mantığında bir soruya evriliyor.
Maalesef dedikleri gerçek oldu, koltuk sevdasından başka bir şey değilmiş mesele.
Meclis siyasal İslamcı doldu. Herkesi erittikleri için artık son kale gerçek milliyetçi kesime saldırı başladı, (bkz: ümit özdağ)
Öcalan'ı salmaları söz konusu vs vs.
Gözlerim yaşarıyor ve sinirden konuşamıyorum bazen ama, bu çember ve önceden konulmuş piyonlar ile bu savaşı kazanamayacağız asla.
Bu ülke kendi kaderini tayin edemez bence uzun bir süre daha.
Dinlediğim bütün argümanlarında haklı olan lakin insanların çoğunluğa katılma isteğine bireyci bir yaklaşım ile dik geldiği için hayalperest kalan, adam gibi adamdır.
Hala adam kazandı meselesine takılanlar milyon kere açıkladığı cevapları bir dinlerse sevinirim.