İş için dahi kullanılan, ücretsiz sesli iletişim uygulaması. teamspeak benzeridir ancak daha kaliteli çözümleme teknikleri kullanır, bu sayede ses daha akıcı ve net alınıp gönderilir. Yeni gelen güncellemeler ile görüntülü görüşme imkanı da sunar. Ayrıca ekran yayınlama ve gerek iş için gerek eğlence için yayın yapma imkanı da vardır. Belirli ücretler karşılığı daha yüksek kalitede ses iletimi, Hd video yayını desteği gibi içeriklerin de sahibi olabilirsiniz.
bugün microsoft'un kendisini almak için 10 milyar dolar teklif ettiğini duydum. bence microsoft'a satılmaması gerekiyor. microsoft alırsa şimdi discord'u, bunu microsoft hesaplarına bağlar, xbox içi bir hizmete falan çevirir şimdi. microsoft'a satılmamasını umduğum sesli/yazılı sohbet programıdır.
birkaç gün önce, saat gece 12'yi geçtiği gibi mahkeme kararıyla engellenmiş olan program. neymiş; incelciler, potansiyel katiller, pedofiller buradan iletişim kuruyormuş. evden çalışıp discord üzerinden proje alıp gönderenler falan doğruca taca çıkmış oldu. discord'un uygulaması halâ erişilebilir değil. millet tarayıcı üzerinden vpn kurup falan kullanmaya çalışıyor gene.
birkaç ay önce yazmıştım, kendimi tekrar etmeyeyim, şuradan okuyun: sansür/#291078 . bu millet wikipedia'nın, youtube'un keyfi olarak kapatılmasına bile ses edemedi. discord da neymiş.
çoğu şirket online görüşmelerini buradan yaptığını söyleyerek karara karşı çıkıyor. kendini bilmez birkaç veletin suçu herkese kalıyor fakat hiçbir zaman asıl sorumlu suçlu olmuyor. aynen devam.
discord, kimi arkaplan servislerinde go'dan rust'a geçiş yaptığına dair bir blog yazısı yazdı. temel sebep latency spikes olarak bilinen bir bellek sorunu.
sesli ve yazılı mesajlaşma uygulaması. şöyle bir dönüp baktığımda, "vay be, bu skype / team speak / raid call ne büyük işkenceymiş. discord'suz biz nasıl yaşıyormuşuz!" dedirtiyor. aynı zamanda gittikçe bir çok komunitenin de kendine özel alanlara sahip olmasını sağlayıp, bir çeşit sosyal medyaya dönüşüyor. duyduğum kadarıyla yeni ekran paylaşma özelliğinin gelişmesi, twitch'in tahtına oturmak için bir altyapı oluşturmak amacıylaymış. sadece bir söylentiden ibaret olmasa bari...
yaşanan her kötü olayın sorumlusu kahrolası program. hain düşman al sana bomba!
çok şükür ki incelciler, katiller, pedofiller gerizekalı oldukları için vpn kullanmayı bilmiyorlar. erişim engeli sayesinde tüm sorunlarımız çözüldü. şimdi onlar düşünsün!