Eskiden dipte derinde gizli saklı kalmış değerli sanatçıları bulmama yarayan video sitesiydi. Şimdi ise neşe karaböcek dinlerken bile şarkının bitiminde, otomatik oynat özelliğiyle bana saçma sapan hit parçaları(burak king, deeperise falan filan) dinlemeyi dayatıyor. Herkes rantçı olmuş anam.
video içerik oluşturucuları ekseriyetle amatörlerden oluşan, yurtdışı içerik sahiplerinin de ülkemizden çok farklı işler yapmadığı web site. yalnız şu var, son zamanlarda abd'deki - gerçek mi çakma mı bilemiyorum - "sokaktaki kızları öpme challenge" gibi izlerseniz hayatınıza cidden anlam katacak şeyler yapılıyor bizde de. bugün sayfayı açar açmaz da bunun bir adım ötesini gördüm, videoyu izlemedim ancak başlık yeterince açıklayıcıydı; 20 tl'ye beni öptü!
Hemen hemen her gün iş yerinde 1 saat kadar youtube üzerinden müzik dinliyorum çalışırken.. Youtube da sıklıkla dinlediğim müziklerden 50 parçalık bir mix yapıp önüme koyuyor her gün. Bugün benim için hazırladığı mix’in ilk 10 parçasını paylaşıyorum
2 gün önce izlediğim videoları artık izleyemediğim web sitesi.
iki türlü açıklama görüyorum.
birincisi: Bu video UMPi adlı iş ortağı tarafından sağlanan ve iş ortağının telif hakkı nedeniyle ülkenizde engellediği içeriğe sahip.
ikincisi: Yükleyici, bu videoyu ülkenizde kullanıma sunmadı.
açıklamalardan anlaşılıyor bunun nesini anlamadın derseniz; bunların hepsinin aynı anda olmasını anlayamadım. 1980 yılında verilmiş konserden bir şarkıyı yükleyen lalettayin bir hesap ile abone sayısı 1 milyonu geçmiş bir kişinin aynı gün karar verip haydi türkiye'yi engelleyelim demesini anlayamadım. vpn kullanıyorum yine açılmıyor.
belki youtube'un yeni devreye soktuğu bir şeydir, bilemiyorum. bilgisi olan varsa açıklasın lütfen.
İnsanların nasıl bu platforma güvenip okullarını nasıl bıraktıklarını anlamıyorum ben. Youtube dediğimiz site türkiyede kaç kere yasaklandı. Çoluk çocuk üniversitesini bırakıyor da buradan para kazanıyor.
Eski çekiciliğini kaybetti benim için. Eskisi kadar vakit de geçirmiyorum.
Bir ara psy'nin gangnam style şarkısı 2,147,483,647 izlenme sayısına ulaşınca, izlenme sayacı bozulmuş, düzeltme sonrası sınır 9,223,372,036,854,775,808 olarak belirlenmişti.
Para kazandıran, para kazandırırken kazanan ancak bunların paralelinde içerik ve kanal kalitesi devamlı olarak düşme eğiliminde olan video paylaşım platformu. Bence bir kısıt getirilmeli ki kalite artsın. Tabii ki bu da çok zor. Eften püften kanallar, saçma içerikler mevcut. Üstelik izlemediğim hatta izlemek istemediğimi belirttiğim halde bazı içerikler, sürekli önüme çıkıyor. Madem aynı veya benzer şeyleri göstermeye devam edeceksin ''bir daha önerme'' ya da ''ilgilenmiyorum'' seçeneğini ne için getirdin? Yakında hikaye paylaşma özelliği de gelir, tam olur.
Uyku vakti hatırlatıcı özelliğini keşfettiğim uygulama. Video izlerken dalıp gidiyorsanız, vaktin nasıl geçtiğinin farkına varmıyorsanız ve bu durumdan şikâyetçiyseniz size uyumanız gerektiğini hatırlatacak süper bir özellik. Aktifleştirmek için ayarlar -> Genel -> uyku vaktini hatırlat seçeneğinden hangi aralıklarda bu bildirimi almak istediğinizi seçebilirsiniz.
reklamlarıyla bıktıran video paylaşım platformudur fakat kabul etmeliyim ki az bile bu kadar reklam. biz sadece bizim açımızdan yargılıyoruz ama youtube'ta izlenmesi 10'u geçmeyen bir dünya video ve kanal var. kimileri aile albümü olarak gizliye koyarak yüklüyor videoları falan. bunlar hep maliyet. bir de sanmayın ki 400mb'lik video sadece 400mb ediyor. olası depolamanın bozulması durumuna karşı verilerin en az 3 farklı hdd'ye kaydedildiğinden onun sadece saklama maaliyeti 1200mb yapıyor. bir de downloadçular var ki, sadece şu reddit postunda yazana göre bile ayda tb'lerce veriyi bir kişi çekebiliyor.
ben inanıyorum ki ileride çok izlenen videoların reklam gelirleri, katıl ve premium gibi modeller, getirisi çok az veya olmayan videoların maliyetine karşılık veremez duruma düşerse, herkes bir youtube kanalı açıp video yükleyemeyecek. nasıl ki birkaç yıl öncesine kadar izlenme ve abone sayısından bağımsız olarak her kanal para kazanma özelliğinden yararlanabiliyordu fakat artık 1000 abone ve 4000 saat görüntülenme şartı koşuluyorsa ileride video yüklemeye de bir kısıtlama yapacaklar. bu yüzden ileride girmeyi düşünme durumunuz için birkaç kanal açmakta yarar olabilir.
İki hafta önce kendi bloglarındaki açıklamayla birlikte videolardaki dislikeların görünmeyeceğine karar verdiklerini açıklayan platform.
blog.youtube/... Sebebi içerik üreticilerinin kötü hissetmelerini engellemek, onları korumak, dislike saldırılarına karşı misilleme yapmak imiş yersen. Ve kullanıcılar dislike olan videoları izlemeyi tercih etmediğinden bunun bizim açımızdanda daha adil olacağını savunuyor.
Dijital faşizm budur, yeni gelişen şu sosyal medyayı ayni eski dönemlerdeki aptal kutusu televizyona çevirmek için ellerinden geleni yapıyorlar, yok efendim dislike sayısını görmeyince sadece like görünce like atası geliyormuş insanların, ulan deney maymununa çevirdiniz lan milleti, sırf reklam gelirlerini artırmak, reklam veren şirketleri şirin göstermek için atılan şaçma sapan bir adım, millet nasıl anlayacak olum ozaman bu adam sahtekar mı değil mi ? Hadi tamam bari kapatacaksınız ikisinide kapatın birader bu sayede hem millet özgürce kaç kişi beğenmiş beğenmemiş buna bakmadan fikir beyan etsin, daha samimi olur bu.
(bkz: post-truth) öyle bir hal alıyor ki, teknolojinin gelişmesiyle sanal dünya ile birlikte artık faşizmin ne olduğunu unutuyor kendi haklarını unutuyor, köpeğe kemik atar gibi dağıtılıyor bunlar.
Ve hala şu şirketlere güvenip, abi metaverse nasıl olacak ya merakla bekliyoruz, mükemmek birşey vs... söylemiyle gezen salaklar durumun nerelere gittiğinin farkında değil. Dev bir black mirror dizisine dönüşüyoruz yavaş yavaş, hamster gibi kapatıp zorla reklam izletip sandeviç falan atacakları bir olaya dönüşecek ve geri dönüşü yok gibi duruyor.