çevremde ne kadar dişi cinsi insan varsa buna kafayı takmış durumda.
bir de çok tuhaf bir fanlık anlayışlarını var. geçen bir arkadaşım "arkadaşlar müjde yakında örgütleşiyoruz" diye yazınca "hayırdır devrimci mi oldun?" diye sorasım geldi. meğerse fanların böyle örgütleşmeleri falan varmış. çok değişik işler.
ben de çeşitli grupların fanıyım da bunlar kadar aşırı fan olan insan görmedim hayatımda.
artık ülkemizde de albümleri satılmaya başlanan müzik türü.
vay arkadaş, ben j-rock dinlerken tee japonyalardan eş-dost yardımıyla albüm getittirirdik. hatta bir keresinde japon bir arkadaşıma bahis oynattırıp kazandırınca bana 2 tane cd göndermişti japonya'dan.
şimdi bu k-pop dinleyenler, özellikle bts fanları, bir müzik markete gidip cd satın alabiliyor. şanslı insanlar ne diyeyim.
son zamanlarda saçmalaşan müzik zevkimin karşıma çıkarttığı absürtlüklerden birisi. bir çok k-pop örneği dinledim sabahtan bu yana. hepsi tuvalet kağıdından hallice diyebilirim ancak şu linkte yer alan şarkı ve klip, oyun karakterlerinin yer alması ve animasyonun kaliteli olmasından kaynaklı kendisine bağladı.
yine de pop müzik. en fazla bir senelik ömrü olan şarkıların yer aldığı bir platform. nasıl ki 90'larda ve 2000'lerde spice girls, blue, nsync veya destiny's child gibi parlayıp söndülerse, bu k-pop akımı da, akımı ve içerisindekileri ilahlaştıran güruhun büyümesi ve akıllanması ile sönüp gidecektir.
bir j-pop gibi kendi stilini yaratamamış olan tür. sebebi de bu müziği korelilerin değil de kore'ye 19. yüzyılda gelen abd'lilerin yaratması. koreliler ne yazık ki japonlar gibi bir sentez yaratamamışlar.
bu sebeple bizim pop müzik akımımıza da benziyor aslında. türk pop müziğinin tarihine baktığımızda da bizim çok az bir şeyler yarattığımız ve bu yaratılan orijinal şeylerin de döneminde çok da takdir görmediği görülmekte.
japonlar da meiji dönemi'nde (19. yüzyılın ortaları) müziği batıdan almalarına rağmen kendi stillerini hemen ortaya koymuşlardır. mesela j-pop dediğimiz tür de aslında amerika kökenli bir müziktir ama bir shouwa dönemi pop müziği yaratabilmiştir japonlar.
sebebi tam olarak ne bilmiyorum ama daha çok popüler değilken de arkadaşlarım "bak japon müziği seviyorsun, bunları da seversin" diye sürekli k-pop şarkıları gönderirdi. o zamanlar da hazzetmezdim bu müzikten. cantopop falan daha güzeldi k-pop'a göre. sonra çhc ve tayvan kökenli prodüktörler sağolsun cantopop'un da içine edildi, orası da ayrı.