1. Anadolu bölgesinde yaygın bir yemektir.

    Öncelikle Tavuk haşlanır. Suyuna kavrulmuş un, salça, tereyağı, pul biber eklenir. Bunlar pişirilip çorba yapılır. Ardından tavuk etleri parçalanıp çorbanın içine eklenir. (önceleri kaz ile yapılırmış bu çorba. Ama günümüzde tavuk bulunması daha kolay olduğu için genelde tavuk kullanılır.)
    hizliresim.com/...

    Başka bir tencerede un, su, tuz üçlüsü karıştırılıp, akışkan bir hamur kıvamında kaynatılır. Kaynayan hamur göz göz olduğunda tepsilere dağıtılır. Soğuyunca baklava dilimi şeklinde kesilir.
    hizliresim.com/...

    Yeme şekli de önemlidir arabaşının. Dilimlenen hamur kaşığa alınır, çorbaya daldırılır ve hamur çiğnenmeden, direkt olarak çorba ile yutulur. Çünkü hamur çiğnenirse tadı değişir ve hoş olmaz derler. Ben şahsen hamurun kendisini sevmem, yemem. Ama çorbası güzel yapan birinin elinden çıktıysa mükemmeldir. Bol ekşili ve acılı olanı makbuldür. Kışın vazgeçilmezidir bizde. Soğuk günlerin sıcak çorbasıdır. Kalabalık ortamlarda daha da lezzetlenir. Sofrada Büyüklerle oturunca en az 3 kase içirmeden kaldırmazlar. O yüzden hep en küçük kaseyi seçmekte fayda vardır. Yağlı bir çorba olduğu için sonrasında karın ağrısı çekmeniz muhtemeldir.

    hizliresim.com/...
    #75998 wtf | 7 yıl önce (  7 yıl önce)
    2yemek 
  2. Hamursuz tüketileni arabaşı değil tavuk çorbasıdır.
    Hamursuz arabaşı olmaz.
    #76019 barayyulun | 7 yıl önce
    0yemek 
  3. pişirmesi zahmetli, hamurunun kıvamını tutturmak ise pek zordur. nedense kar yağmadan yapılmaz. hamurun tepsilere döküldükten sonra soğuk havada katılaşması daha kolay olduğundan sanırım, "bir kar yağsa da arabaşı pişirsek artık" cümlesini bizim ailede sık sık duyarım. bu yıl kar yağmadı, arabaşı işi de yalan oldu...
    #76023 the fool | 7 yıl önce
    0yemek