1. kesin olmamakla birlikte 2 ocak 1920'de rusya'da doğmuş; gelmiş geçmiş en iyi bilim kurgu yazarlarından. robot ve vakıf (bkz: ) serileri ile ün kazandı. robotiğin 3 kuralının yaratıcısı. türkçe çevirilerini bulmak çok zor, artık basılmıyor, sahaflardan 2. el bulursanız ne ala. onlar da el yakıyor.
    #29531 morgase | 8 yıl önce (  7 yıl önce)
    0yazar 
  2. Dünya Bilim Kurgu Topluluğu (World Science Fiction Society) tarafından bir önceki yılın en iyi bilim kurgu ve fantezi eserlerine verilen Hugo ödüllerini 3 kere kazanan 3 yazardan bir tanesidir. Toplamda 6 kere adaylığı mevcuttur.

    Diğerleri; ve
    #50628 11001 | 8 yıl önce
    0yazar 
  3. aklına fikrine haset ettiğim yazar. farklı tarihlerde yazdığı birbiriyle ilintisiz görünen romanlarını yayın evlerinden aldığı siparişlerle öykülerin aralarını doldurarak binyıllara yayılan ve başladığı yerde biten bir seri oluşturmuştur. robot ve vakıf serilerini birbiriyle birleştirmiştir. her kitabı kendi başına okunabilir. bilim kurgu öyküler olmasına rağmen her birinin içinde polisiye entrikalar yer alır. bu romanların türkçesi bir kısmı altın kitaplar, bir kısmı da inkilap yayınevi tarafından ve öykünün kronolojisi pek de dikkate alınmadan yayınlanmıştır. geçtiğimiz yıllarda vakıf üçlemesi ithaki yayınları tarafından tekrar yayınlanmıştı. şimdilerde birahane olan kadıköy'ün eski sahaflarında yıllar süren azimli bir operasyon sonucunda tamamladığım seri, kitaplığımın en müstesna ve gizli köşesinde durur. kimseye ödünç verilmezler.
    #51712 laedri | 8 yıl önce
    0yazar 
  4. "insanlar eğitim-öğretimin bitirebilecekleri bir şey olduğunu düşünüyor."
    #74043 morgase | 7 yıl önce
    0yazar 
  5. israil'i büyük bir yahudi gettosuna benzeten yahudi yazar. israil'den nefret edermiş bu sebeple.

    asimo isimli robotun ismi kendisinin anısına verilmiştir.

    (bkz: )
    #74348 touma seguchi | 7 yıl önce
    0yazar 
  6. Kimi zaman kısa öykü - hikayelerinde, kimi zaman da romanlarındaki hiç ummadık anlarda hayal ettiği türlü icatların, yıllar sonra gerçek hayata geçirilmesiyle ne denli öngörülü bir kişiliğe sahip olduğunu düşündüren bir o kadar şaşırtan efsane bilim kurgu yazarı.

    Görüntülü telefon, insansız araba (google yaptı evet) ve bilimum öngörüsü mevcuttur. Kitaplarını bulmak zor da olsa öve öve bitiremeyeceğim yazar.
    #138290 bursariaa | 6 yıl önce
    0yazar 
  7. kurbanı olan yazar eskisi. bypass ameliyatı esnasında vücuduna geçen hiv'in yarattığı komplikasyonlar sonucu uçmağa varmıştır.
    bizimkisi de şans he. piyangoyu tutturmadı diye şansına tükürenler, nerdesiniz?
    #169750 yzrm1 | 5 yıl önce
    0yazar 
  8. üç robot kanununu oluşturmuş yazardır.

    1. robotlar, insanlara zarar veremez ya da eylemsiz kalarak onlara zarar gelmesine göz yumamaz.
    2. robotlar, birinci kanunla çelişmediği sürece insanlar tarafından verilen emirlere itaat etmek zorundadırlar.
    3. robotlar, birinci ya da ikinci kanunla çelişmediği sürece kendi varlıklarını korumak zorundadırlar.
    #192780 rebeka | 5 yıl önce (  5 yıl önce)
    0yazar 
  9. Asimov bence bir bilimkurgu yazarından çok daha fazlası. Çünkü yarattığı dünyalar gelecekte geçse de, teknolojinin gelişimi ile alakalı da olsa, birer distopya.

    İnsanların günümüzdeki sorunlarını nokta atışı bilmesi: nüfus, hastalıklar ve kaynak azlığı. Tabii aslında hepsinin temelinde nüfus sorunu var. Asimov'un robot serisinde nüfus kontrolünün olmadığı ilk dünyanın -diğer bir deyişle arz- nüfusun kesin bir şekilde kontrol edildiği diğer dünyalardan geride kalmasının sebebi de bu.

    Asimov çok iyi bir yazar olduğu gibi; çok da iyi bir çözümleyici. İnsan beyninin içine oturup öyle yazmış gibi romanlarını sanki.
    #268128 writerofadream | 4 yıl önce
    0yazar 
  10. #268157 morgase | 4 yıl önce
    0yazar