1. uzak doğu dillerinin olmazsa olmazıdır. uzak doğu halklarının tarihi ve kültürüyle ilgilenenlerin mutlaka öğrenmesi gereken karakterler bütünüdür.

    ilk iki yıl zorlasa da sonrasında latin alfabesi'nden bile daha seri bir okuma hızına kavuşuyorsunuz.

    aslında çoğu görsel şekillerdir ama işin yabancısı olan bir insana çizgiler, çubuklar, kutular gibi görünür.

    mesela:

    www.omniglot.com/...

    i2.wp.com/...

    ayrıca bu karakterler üzerinden şakalar da yapmak mümkündür.

    mesela "neden insanlar pirinci 88 defa çiğnerler?" gibi.

    ayrıca japonlar bu karakterleri kabul ettikten sonra kendi karakterlerini de oluşturmuşlardır. bu karakterler çince'de yoktur. örneğin 畑 karakteri buğday tarlasını temsil eder ve japonca'ya özgü bir karakterdir. ateş (火) ve tarla (田)karakterlerinden oluşmuştur. sanırım anlamışsınızdır neden buğday tarlasına öyle bir isim verdiklerini japonların.

    #74786 touma seguchi | 7 yıl önce
    0dil bilgisi terimi 
  2. japonca'da çok değişik kullanım şekilleri olan karakterler.

    mesela normalde kanashii (üzücü) kelimesi 悲しい şeklinde yazılmasına rağmen bugün bir yerde 哀しい şeklinde yazımına denk geldim. tabii 悲 ve 哀 aynı anlama geldiklerinden böyle bir oyun yapmış yazar arkadaş.
    0dil bilgisi terimi