1. egzersizle, aşık olmakla, düzenli uykuyla, güneş ışınlarıyla; et, çilek, muz, ceviz, süt ürünleri ve en önemlisi çikolata gibi birçok güzel besin yoluyla gündüzleri vücutta salgılanan madde.

    gündüz salgılanan serotonin, geceye doğru yerini hormonuna bırakır.
    #6076 carmen | 8 yıl önce
    0biyoloji terimi 
  2. mutluluk hormonu olarak da bilinen madde.
    #6078 thedirector | 8 yıl önce
    0tıp terimi 
  3. çeşitli kimyasallarla da tetiklenebilen ancak yapay olarak aşırı tetiklendiğinde tekrar salgılanmama riski bulunan hormon.
    #55700 cladi | 8 yıl önce
    0biyoloji terimi 
  4. kimyasalıdır. triptofan isimli amino asitler tarafından sentezlenir, beyinde işlevini sağlar. ama az bilinen bir gerçek var ki, asıl ana kaynadığı sinidirim sistemi ve trombositlerdir. mutluluk molekülü olarak adlandırılır. depresyon tedavisinde etkin bir ilaçtır bu hormonun takviyesi. sağlıklı bir ruh halinin öncül besinidir.
    #94976 mangetsu | 7 yıl önce
    0biyoloji terimi 
  5. mutluluk hormonu, çikolata'da falan bulunur diyorlar. adrenalin, seratonin ve melatonin vücut için değerli hormonlar.
    #187950 carpe noctum | 5 yıl önce
    0tıp terimi 
  6. bu hormonun salgılanması için bazı besinlerin ilaç niyetine tüketilmesi gerektiği söylenir. bu yetmezmiş gibi, bağırsak ikinci beyindir diyen bunu anlatmak için kitaplar yazan proflar da var. depresyona getirdikleri çözüm işte budur. bağırsaktaki seratoninin bu anlamda bir işlevinin olmadığını bilirler ama bu halkın hoşuna gider, o yüzden sallar dururlar. ha bu arada placebo etkisine de güvenebilirler..

    diğer yandan ''depresyona karşı çikolata'' hem gazetelerde hoşumuza giden bir başlıktır hem de sağduyumuza hitap eder: çikolata hakkaten keyif verir lan insana. işte sözde bilim budur, salla dur. bir parça doğru ile hoşa giden yalanları yutturur.

    malzeme çok, müşteri çok, ne de olsa bizler kansere bile aktarlarda çözüm arayan insanlarız.


    #187963 little thirty | 5 yıl önce (  5 yıl önce)
    1tıp terimi