1. bence şöyle düşünüyorum oynadığım ps, pc oyunlarını, 150-200 oyun oynamışımdır muhtemelen son 15 yılda, en muazzam üç oyundan biridir. bunu sevenler until dawn'ı da sever mesela o da güzeldir.
    #64729 Sabbracadabra | 7 yıl önce
    0video oyunu 
  2. Ekürileri until dawn üstte belirtildiği gibi ve beyond: two souls'dur.
    Tabi baya patladı sonradan bu tarz telltale oyunları sayesinde ama bu oyunları çok överler. Beyond'ı az buçuk until dawn'ı ise farklı ölüm çeşitlerine kadar izlemiş biri olarak tek diyebileceğim şey güzeller ama çok da beklentiye girmeyin derim.
    Ancak tam böyle haftasonu en yakın arkadaşınla geçirecek boş vakit oyunlarıdır, hikaye sürükler vs.
    0video oyunu 
  3. pc platformuna çıkmayıp beni üzen oyunların başında gelir bir diğer oyun ise .
    #64737 humblesquirtle | 7 yıl önce
    0video oyunu 
  4. bir şaheseri. yıllarca playstation platformu dışında oynamam diye diye erteledim nihayet ps4üme kavuştum ve depresif yağmurun aralıksız yağdığı iki gün boyunca soluk almadan bitiriverdim. müthiş bir maceraydı... hala hafızam tazeyken birkaç şey karalamak istedim hakkında.

    sadece bir oyun değil bu. interaktif drama. seçimleriniz ile hikayeye yön veriyor, belki istemeden kelebek etkisi misali alakanız olmayan bir olayı bambaşka yerlere götürüyor, refleksleriniz çok iyi değilse yönlendirdiğiniz karakterin ölümüne dahi sebep olabiliyorsunuz. dikkat etmek lazım.

    oyun hakkında spoiler vermeden birkaç şey söylemeye çalışayım.
    2010 yılı teknolojisi için fazla iyi, şu anki ui açısından bakılırsa elbette facia denebilir zira controller istediğiniz komutları algılamazsa hikaye istemediğiniz şekilde devam edebiliyor.
    müzikler tek kelimeyle leziz. oyunculuk oldukça başarılı, yine de quantic dream'in diğer oyunları beyond two souls ya da detroit become human oynamadan önce oynanması gerekiyor zira teknolojinin yıllar içinde değişimin şahit olmak çok ilginç ve moral bozukluğunu en aza indiriyor bu.

    hikaye ise origami killer diye anılan bir çocuk katilinin kimliğini bulmak üzere bir baba, bir gazeteci, bir özel dedektif ve bir fbi ajanının hayatından kesitlerin yönetilmesi ile ilerliyor. spoiler vermeden bu kadar oluyor. devamı spoiler kısmında.


    -- spoiler --


    nasıl başardıysam tüm karakterler oyun sonunda bir şekilde yaşıyordu. seçimlerim oyunu mutlu sona bağladı, şaşkınım. asıl şaşkınlığım asla tahmin etmediğim, kendi halinde bir dedektif dediğim oçun katil çıkmasıydı, nasıl fark etmedim cidden kendime kızıyorum. ulan ben o adamı oynarken bileklerini kesip intihara kalkışan bir anneyi hayata döndürdüm, bebeğine süt falan içirdim. zengin piçin babası ölmesin diye kalp krizi ilacı falan verdim adama yahu. scott hep iyi kalpliydi oyun boyu. adam boş zamanlarında çocuk kaçırıp boğuyormuș meğer. ulan aklım almıyor. sinirliyim... neyse sonunda kıyma oldu, içim biraz rahat.

    gazeteci ablanın saçma sapan her halta burnunu sokması çok saçmaydı. bir de neden uykusuzluk yaşadığına cevap bulamadım oyun sonunda. abuk subuk bir eve gidip psikopat matkaplı katile bulaşması ayrı saçmalık. hayır yani o evin kime ait olduğunu öğrensen ne olacak? ayrıca o manyak dede ne ayaktı hala anlamış değilim. bir bilgi de yok. böğrüne matkabı sapladım bıraktım öyle... bir de gazetecinin evladı kaybolmuș adama yanașmaya çalışması da ayrı bir garipti. yine de oyun sonu kaptı mimarı. hadi yine iyisin madison.

    ethan zaten bitmiș. ilk çocuğunun ölümünden sonra diğer çocuğun velayeti ne akla hizmet saçma sapan psikolojik sorunlar yaşayan babaya verilmiş anlamadım. itiraf edeyim bütün oyun boyunca ben bu adamı katil sandım. yeterli motivasyona sahipti zira. ağır yanılmışım. evladınız için nereye kadar gidebilirsiniz sorusunun cevabı bu adamdır. parmağımı kestim, adam öldürdüm, üstüne zehir falan içtim yeter ki çocuğum yaşasın dedim. aferin bana. ayrıca annelik adına hiçbir halta yaramayıp yemeden içmeden evladının babasını polise gammazlayan o anaya laflar hazırladım. finalde ethan oğlunu kurtarıp madison ile artistik apartman dairesine taşındı. o çocuk hayatı boyunca bu travmayı atlatamayacak aha buraya yazıyorum. ayrıca ceysııııın diye bağırmak istiyorum kendisine doğru....

    fbi ajanı jayden'ın kullandığı gözlük ve eldivenden istiyorum. o ipuçlarını analiz etmeler, marstır, dağ başıdır ortamı değiştirmeler, inanılmaz keyifliydi. füturistik zamazingoları geçersek fazla karakter derinliği yoktu klasik bağımlı ajan tripleri. finalde bıraktı uyuşturucuyu falan. neden ünlü olduğunu çözemedim sadece.


    -- spoiler --


    neticede bilgisayarda değil de mümkünse playstationda oynanması gerektiğini düşündüğüm bir oyun bu. pişman değilim. oyunun ondan fazla farklı sonu olduğunu duymuștum ama tekrar oynasam tekrar aynı şeyleri seçerdim sanırım. harika bir deneyimdi. evlat sahibi bünyelere şiddetle tavsiye ederim.
    #171569 the fool | 5 yıl önce
    0video oyunu 

  5. ara, bul, birleştir, uğraş biraz da aksiyonlan tarzı oyundur. güzel yanı 'ı her türlü kullandırır oyuncuya. seçimler yaparken bazen hız bazen de koordinasyon gerektirir. örneğin bir sahnede arabayı kullanman gerekiyor ve controller da tuşlara basmak yerine hareket ettirmek zorundasın ve veya oyuncunun biraz bile eksik yaptığı oynatmayı kabullenmeyip sinirle tekrar tekrar denemek zorunda bırakabiliyor insanı.

    57 tane trophy (ödül) mevcut oyunda:

    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    #217505 Angel Spy | 4 yıl önce
    0video oyunu