1. 'in 1992 yılında yayımlanmış, ne anlattığı adından belli olan kitabı.

    kitabı okurken güçlü bir niyetle, politik ajanda ile yazılmış izlenimine kapıldım. örneğin japon donanmasının bazı manevralarını sanki yalnız onlara özgüymüş, muharebeyi kazanmaktan ziyade felsefi niyetlerle yapılmış gibi anlatıyordu hatırladığım kadarıyla. görmek istediğini görmüş bir tonu vardı.

    daha sonra bir japonca sınıfında tatışmayı açtığımda birkaç japon dahil konuya uzaktan katılmış kişiler bana hak vermişti. kitabı bitirmedim ne yalan söyleyeyim adamakıllı da hatırlamıyorum, yanlış aktarmış olma ihtimalim de kenarda dursun.
    #64654 son kurtadam | 7 yıl önce (  7 yıl önce)
    1kitap 
  2. bugüne kadar anlayan tek batılının olduğu kültür.

    bu yunan asıllı amerikalı gazeteci hariç japonya'yı ve japon kültürünü tam anlamıyla kavrayabilen birisi çıkmamıştır. zaten bu sebeple de japonlar tarafından japonca isim bile verilmiştir kendisine.

    (bkz: )
    #64658 touma seguchi | 7 yıl önce
    0sosyoloji terimi 
  3. popüler kültürde bugün üç ayrı akım, özellikle medyaya domine etmektedir:

    - bir çok anlamda medya ve düşünce kültürüne, her anlamda yapısalcılığa hükmektedir.
    - , özellikle güney kore kültürü, müzik, dans ve özellikle türünde yla hükmünü sürdürüyor.
    - ise bugün, hepimizin bildiği üzere özellikle iki boyutta uyla hüküm sürdürüyor.

    ana akım amerikan kültürüne alternatif arayanlar için güzel bir kültürdür.

    örneğin (bkz: )
    #64662 skeptix | 7 yıl önce
    0sosyoloji terimi 
  4. Üniversitenin ilk yıllarında + + japonca+ kombosuyla içine düştüğüm kültürdü. O zaman kadın düşmanlığıymış, ırkçılıkmış, kendini hiçe sayarak çalışmakmış... ters yönlerini görmez, bilmezdim.

    Japonca kanjilere geçince yalan oldu, kendo fazla tekdüze geldi, aikidonun bir tarikatçının dandik göz boyaması olduğunu farkettim, goyu da beceremedim. Hala 11 kyu civarında debeleniyorum.

    Ama nun doğa sevgisi, minimalizmi etkiler oldu son yıllarda.

    Zengindir, alınacak ve atılacak yönleri vardır her zengin kültür gibi.
    #157180 son kurtadam | 6 yıl önce
    0sosyoloji terimi 
  5. 3. köprü yapımında ''Türk yapımı demir bağlantı noktasının'' çatlaması dolayısıyla bir halat kopmuştur. Kopan halat ''kediyolu'' diye tabir edilen yerde olduğu için hayati önem taşımaktadır. Suçu kendinde bulan Japon mühendis maket bıçağı kullanarak intihar etmiştir. Japon kültürü nedir? İşte budur.
    Yaptığımız çoğu iş, davranışlarımız, söylemlerimiz birebir kültür ve alt kültür ile alakalıdır. Kültür ise bana göre en kısa tanımıyla '' birikimidir''.
    Bilgi ise bildiklerinizin, öğrendiklerinizin, gördüklerinizin, duyduklarınızın ve dahasının bileşkesidir. Bir Türk mühendis veya bir Alman mühendis olsa idi intiharı düşünmezdi bile. Ancak Japon ve ü, kuvvetle muhtemel kişiyi o düşünceye sevk etmiş.
    Düzeltme: yan yana iki farklı bağlaç kullanmışım, kaldırdım.
    #157185 proct | 6 yıl önce (  6 yıl önce)
    0sosyoloji terimi