1990 lı yılların başında ziyarete açılan, türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı özel müzesi.
haliç'in kuzey tarafındaki eski lengerhane'de hizmete girmiştir ilk olarak. daha sonra karşısındaki hasköy tersanesi ve yanındaki arazi de satın alınarak sergi alanı büyütülmüştür. yaklaşık 27 dönüm üzerindeki bu müzeyi gezmek için 1 gün yetmeyebilir.
sabit olarak antika otomobiller, antika deniz araçları, endüstriyel eşyaların yanı sıra dönemsel olarak yurt dışından bazı objeler de sergilenmektedir.
gidilmesi görülmesi tavsiye edilir. çocuk büyük herkes kendisinden bir şey bulur.
memleketin sayılı tematik müzelerindendir. müze dediğimiz zaman genelde nereye kazmayı vursan bulabileceğin antik dönem eserlerini barındıran arkeoloji müzeleri ya da bir mangal bir kilim bir beşik iki bindallı ile kurulmuş etnografya müzeleri gelir aklımıza. rahmi koç müzesi ise sanayi ve teknolojinin gelişimini sergileyen, meraklısına çok şeyler anlatacak bir müzedir.