1. alternatif/protest rock yapan 1996 tarihli türk müzik grubu.
    #62338 la sagrada familia | 7 yıl önce
    0müzik grubu 
  2. ülkenin atmosferine dayanamayıp kafayı kırdıktan sonra dağıldıklarına inandığım, ileride efsaneler arasında sayılacak grup.
    #76067 materyalist papa | 7 yıl önce
    0müzik grubu 
  3. 1996 yılında Doğan Duru, Güneş Duru, Berke Hatipoğlu ve İlke Hatipoğlu tarafından kurulmuş protest/rock yapan şahane grup.

    içinde bulundukları sektörde gerçekten farklı ve orjinal iş yapan sayılı grup / kişilerden kendileri. yıllardır ise çizgilerini bozmadan devam ettiler. para, ün, şöhret gibi şeylere kapılıp bazı gruplar gibi kendilerini bozmadılar. (bkz: ) en çok hoşuma giden tarafları ise şarkılarında bildiğiniz hikaye anlatıyorlar.

    eleştirinin dibine vurdukları şarkıları ;

    hala aşk var mı
    mutlu olmak için
    falan filan
    plastik çiçekler ve böcek
    don kişot

    diğer çok güzel şarkıları ;

    nefes bile almadan
    prensesin uykusuyum
    sevmeden geçer zaman feat şebnem ferah
    sen kendin ol yeter
    #113248 biri beni silksin | 7 yıl önce
    0müzik grubu 
  4. Aşağıdaki şarkı sözlerini aklıma kazıyan grup.

    "Bir devle savaşıyordu adam, yorulmuştu.
    Bir sonraki sayfaya geçmeden vurulmuştu." (bkz: )

    Antalya filikabar'da canlı dinleme fırsatı yakalamıştım. Güzel bir geceydi.
    #146705 barettabaretta | 6 yıl önce
    0müzik grubu 
  5. onlar bile üzülürler şarkısı boğazımda bir el gibi.

    "her gün kendini yine sevdirir,
    sonra beni yine öldürürdün.
    bana kalpsiz diyorlar, seni hiç tanımadılar."
    #159342 ofelia | 6 yıl önce
    0müzik grubu 
  6. beylikdüzü sokaklarında, kulaklık takılı dolaşırken, "kirli suyunda parıltılar" adlı şarkısını dinlemek insana tatlı bir acı yaşatıyor. (beylikdüzü şart değil, kadıköy veya beşiktaş'ta olur)

    yalnızlığın tadı hep böyle kaçar mı?
    bir gün kalbin elinde sessizce patlar mı?
    artık yalnızlığın var, kirli suyunda parıltılar.
    #163178 fransiz pier | 6 yıl önce
    0müzik grubu 
  7. Beğendiğim bir alternatif rock grubu. Özellikle bir şarkılarını oldukça beğenirim. Ne olursa olsun ilişki istemeyen arkadaşlara hediye ediyorum

    youtu.be/...
    #244908 jimjonne | 4 yıl önce
    0müzik grubu 
  8. 1996 yılında kurulan türk rock grubudur.

    , , , , ve isimleriyle toplamda 6 albümleri vardır.

    2014 yılında grup içi anlaşmazlık sonucu ve kardeşler gruptan ayrılmış ve , (bu ikisi de kardeştir) ve baterist , mükemmel boşluk albümünden başlayarak yola 3 kişi olarak devam etmiştir.

    gerçi grubun kaç kişiden oluştuğundan bağımsız olarak grubun solisti doğan duru her zaman şarkıların yazarlığını hemen hemen tek başına yapmıştır.

    her yeni albümde farklı bir tarz ve sound denenmiş ve bence büyük ölçüde başarılı olunmuştur.

    benim şahsi kanaatim en iyi albümleri bir konsept albüm olarak çıkan ve 21 adet şarkıdan oluşan 21 albümüdür. bu albüm gerçekten çok başarılıdır ve grubun zirvesini temsil eder.

    kirli suyunda parıltılar isimli albümü de çok üst düzeydedir. bu albümde özellikle isimli ancak tanrı esini olarak açıklayabildiğim bir şarkısı vardır. şarkıdan inanılmaz etkilenen çağan ırmak, 2010 yılında bu adla, grup üyelerinin de içerisinde rol aldığı bir film çekmiştir.

    grubun solisti doğan duru, her yönüyle aykırı bir adamdır. sanat toplumsal hassasiyetleri, entellektüel duyarlılıkları için de bir ifade şeklidir, bu yüzden şarkılarındaki politik yönelim çok belirgindir.

    doğan'ın biraz başına buyruk bir havası vardır ve pek çokları tarafından kibirli olmakla damgalanır. oysa kibirli falan değildir, sadece herkesin birbirini pohpoladığı, çıkar hesaplarıyla sevimlilik gösterileri yaptığı yerde korkmadan, şekilden şekile girmeden, nezaket budalılığı yapmadan eleştirilerini yapmaktadır.
    #244954 little thirty | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    0müzik grubu 
  9. bazı şarkıları insana bile isteye acı verdirttiren müzik grubu. 3 yıl önce adlı yazarın bahsettiği girdideki gibi kulaklığı takıp sokakta kaybolası geliyor insanın, arka planda çalan müzik eşliğinde.
    0müzik grubu 
  10. Boş ver çok içtim yanıma gel
    Boş ver zaten kafam güzel
    Boş ver çok içtim yanıma gel
    Boş ver zaten kafam güzel

    Boş ver sevdim de ne oldu?
    Boş ver böylesi daha güzel
    Boş ver sevdim de ne oldu?
    Boş ver böylesi daha güzel

    Boş ver bir taksi çağırır giderim ben
    Boş ver rahatını hiç bozma sen
    Boş ver bir taksi çağır giderim ben
    Boş ver böylesi daha güzel
    #275930 unidentified pasta | 3 yıl önce
    0müzik grubu