"kadın dostu porno" olarak çevirebileceğimiz porno endüstrisi ürünü kategori.
"ama ben porno izlemem ki, çok iğrenç bir şeeeeyyy" diyen sahtekarları pistin dışına doğru tekmelersek, hepimiz biliyoruz ki, porno sektöründe işler -genel olarak- "etken" vs "edilgen" şeklinde ceyran etmekte. max hardcore'dan başlayarak*rocco siffredi ve nacho vidal gibi abilerle devam eden hardcore pornoda şiddetin dozunu arttırma eğilimleri, bir süre sonra ciddi anlamda tepkiyle karşılanmaya başlamıştır.
ancak bu tepki, "kadınlara eziyet ediliyor! kadınlar aşağılanıyor!" vs. şeklinde feminist yaklaşımlar değildi. bu tepki, "kadınlar olarak biz de porno izliyoruz; ama sektördeki filmler hep erkeklere yönelik! kadınların bakış açısından çekilmiş filmler de istiyoruz" şeklindeydi ve son derece haklı bir tepkiydi.
bu durum üzerine bir çok şirket ve öncü siteler kategorileri aralarına female friendly porn temasını da eklediler.
peki nasıl oluyordu bu female friendly porn? ffp bir kaç temada kendine kimlik bulabildi: 1. daha soft ve duygusal etkileşime yönelik düzenlenmiş senaryolar/sahneler 2. romantizm dozunun yüksek olduğu; ön sevişmenin uzun, hardcore sayılabilecek kısımların az olduğu senaryolar/sahneler 3. kadınların bakış açısından çekilen pov sahneler (bu sahnelerin erkekler üzerindeki etkisini görmek çok eğlenceli oluyor) 4. viv thomas'ın 1995'den bu yana yayınladığını lezbiyen filmler ve benzerleri
tabi bu kimlik atamaları daha da çeşitlenebilir ama temel olarak durum bundan ibaret