3 sezondan *** oluşan 2005 yapımı nickelodeon çizgi dizisi.
her biri kendi elementinde usta olan ateş ulusu *, toprak krallığı *, su kabilesi * ve hava göçebeleri * huzur içerisinde yaşarken ateş ulusu tüm dünyayı ele geçirmek ve tek güç olabilmek adına diğer topluluklara saldırmıştır. tüm dengeler bozulmuşken bunu durdurabilecek tek kişi dört elementin tamamına hükmedebilecek yetenekleri olan avatardır ancak dünyanın ona en çok ihtiyacı olduğu sırada ortadan yok olmuş ve yüz yıl boyunca görülmemiştir.
kahramanımız aang, avatar roku'nun reenkarne olmuş halidir ve hava göçebelerinden geriye kalan, hayattaki son hava bükücüdür. ateş ulusunun istilasını önleyebilmek için dört elementin tamamında ustalaşması gerekmektedir ve çizgi dizide bu süre içerisinde aang ve arkadaşlarının *** başından geçen hikayeler anlatılmaktadır.
3 sezonluk dizisi muazzam; filmi ise rezalet olan çizgi dizi. çocukluğumun ulaşılamaz kanalı olan nickelodeon'un hey Arnold'dan sonraki en güzel dizisidir benim için.
3. sezonuna aşık olduğum ve hala açıp izleyebileceğim çizgi dizi. kesinlikle anime olduğunu düşünmüyorum. düşünenler sebepleriyle açıklayabilirlerse ikna olacağım.
Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko tarafından yaratılmış, anime olmayan ( "anime" terimi sadece japon animasyonları için kullanılır) çizgi film serisidir. Anime olduğunun düşünülmesi normaldir çünkü uzakdoğu mistisizmi ve kültürü serinin temel dayanağını oluşturur. Ayrıca serinin yaratıcıları büyük anime ustası Miyazaki'nin en büyük ilham kaynaklarından biri olduğunu söylerler. Şöyle bir röportajları var, başka da var elbette fakat okuduğum röportajların çoğunda soruları savuşturmakla yetiniyorlar. Seri bir yolculuk ve büyüme hikayesidir. kahramanların maceralarını izlerken onların kendilerini ve dünyayı keşfetmelerini ve bu keşif sürecinde büyüyüp olgunlaşmalarını izleriz. Serinin fonunu ateş ulusunun başlattığı savaş oluşturur. Karakterler ve olaylar çok zengindir.
toplumların adı sırasıyla "hava göçebeleri", "su kabilesi", "toprak krallığı" ve "ateş ulusu"dur. insanlığın sosyal organizasyonda geçirdiği dört ayrı evreyi temsil ederler.
boş kurgu, doldurma öykü, karton karakter yoktur avatar'da. kurguda -artık en düzgün işlerde bile göremediğimiz- inanılmaz bir tamamlayıcılık ve tutarlılık vardır. her izlediğinde ayrı bir derinlik çarpar. çizgi diziyi geçtim, izlediğim en iyi dizi olabilir.
geçen bir yazıda, "yeni başlayanlar, bir çocuk masalı gibi görünen bu öykünün nerelere varacağını anlamak için, ilk olarak "zuko alone" bölümünü izlesin, sabrısızlıkla "bu ne lan" demelerini engeller" diyordu. haklı galiba.